Poznámky z veřejného zasedání zastupitelstva města ze dne 20. 11. 2006

Přítomni:  ing. M. Mach, V. Novák, Mgr. H. Nečasová, Mgr. J. Trunková, M. Štráchalová,  M. Koloc, A. Oupická, J. Andelt, S. Houserek, V. Hájek, V. Zajpt, Mgr. D. Dvořáková, J. Švecová, K. Píč. Omluven: ing. J. Fanta. Zapisovatelka: V. Šestáková. Ověřovatelé zápisu: Koloc, Zajpt. Návrhová komise: Nečasová, Trunková. Pan starosta navrhl doplnění programu: 1. Změna jednacího řádu ZM, 2. Prodeje nemovitostí.  Navrhuje schválit nový program – schváleno jednomyslně.

Změna jednacího řádu ZM
   Úprava jednacího řádu ZM v čl. 5, tedy lhůtu k doručení písemných materiálů určených pro jednání zastupitelstva města snížit z původních 10 dnů na 5 dnů přede dnem zasedání zastupitelstva – schváleno jednomyslně.

Prodeje nemovitostí
   a) Žádost ČEZ Distribuce a. s. Děčín; STAROSTA – přečetl žádost ČEZ Distribuce a. s. Děčín o uzavření smlouvy o smlouvě budoucí  na zřízení věcného břemene. ZM schvaluje uzavření  smlouvy o smlouvě budoucí na zřízení věcného břemene mezi městem Mšeno jako budoucím povinným, které je výlučným vlastníkem p. p. č. 1457/2 v k.ú. Olešno a ČEZ Distribuce a. s. Děčín jako budoucím oprávněným, spočívající v právu umístění, provozování a údržby nového betonového stožáru výměnou za stávající, nové trafostanice, kabelu VN a NN. Náhrada za věcné břemeno je stanovena jednorázovou částkou ve výši 500 Kč včetně DPH.
   Dále ZM schvaluje uzavření budoucí smlouvy na zřízení věcného břemene mezi městem Mšeno jako budoucím povinným, které je výlučným vlastníkem p. p. č. 367/1, 367/23 v k. ú. Mšeno a ČEZ Distribuce a.s. Děčín jako budoucím oprávněným, spočívající v právu umístění, provozování a údržby nového kabelového vedení 1 kW. Náhrada za věcné břemeno je stanovena jednorázovou částkou ve výši 500 Kč včetně DPH – schváleno jednomyslně.

   b) Prodej pozemku v k. ú. Mšeno manželům Stomeovým; STAROSTA – informuje zastupitele o  prodeji, záměr prodat pozemek byl řádně vyvěšen na úřední desce, o pozemek projevili zájem pouze manželé Stomeovi.  ZM schvaluje prodej p. p. 367/24 v k. ú. Mšeno manželům Stomeovým za 40 Kč za m2. Náklady spojené s prodejem platí kupující – schváleno jednomyslně. ZM pověřuje p.místostarostu, aby do konce roku 2006 ve spolupráci s odbornými organizacemi vypracoval cenovou tabulku pozemků územního obvodu města Mšeno podle druhů a typů. Schváleno – zdržel se p. Novák.

   c) Prodej stavby; STAROSTA – informoval zastupitele o průběhu jednání kolem prodeje stavby čp. 440 na stp. č. 597 v k. ú. Mšeno (stavba je zbudována na pozemku p. Trevisan).
   ZM schvaluje prodej stavby čp. 440 na stp. č. 597 v k.ú. Mšeno (stavba města na cizím pozemku) p. Trevisan, která vlastní tento stavební pozemek, za cenu dohodou ve výši 82 tis. Kč. Náklady spojené s prodejem platí kupující. Schváleno – zdržel se p. Koloc.

Žádosti občanů a spolků
   STAROSTA – přečetl žádost ZŠ Mšeno o převod finančních prostředků z účtu města od pojišťovny Kooperativa na účet ZŠ Mšeno.
   ZM schvaluje převod finančních prostředků z účtu města od pojišťovny Kooperativa ve výši 42504 Kč na účet ZŠ Mšeno za pojistnou událost vzniklou v lednu a únoru 2006  zatékáním tající vody – schváleno jednomyslně.

Poskytování příspěvku spolkům a zřízeným institucím v grantovém řízení na rok 2007 
- finanční spoluúčast města na grantových žádostech na r. 2007, které budou podány na Krajský úřad. 

   STAROSTA – informuje zastupitele o  grantovém řízení na KÚSK a konstatuje, že bude vhodné v rozpočtu města na rok 2007 vymezit na granty částku 300 tis. Kč. ZM schvaluje finanční spoluúčast města na grantových žádostech na r. 2007, které budou podány na KÚSK, a to:
- Základní škole Mšeno na rekonstrukci nekvalitní škvárové běžecké dráhy. Spoluúčast města 36 430 Kč.
- Základní škole Mšeno na vybudování víceúčelového hřiště v přední části školního hřiště. Spoluúčast města 49 731 Kč.
- Sportovnímu klubu Mšeno na odvlhčení a opravu kabin v areálu sportovního klubu. Spoluúčast města ve výši 40 tis. Kč.
- Tělocvičné jednotě Sokol Mšeno na výstavbu horolezecké stěny v prostorách jeviště na sále sokolovny ve Mšeně. Spoluúčast města ve výši 42 783 Kč – schváleno jednomyslně.

Grant na cyklodráhu v Debři
   STAROSTA – informuje zastupitele o průběhu výstavby tréninkové bikrosové dráhy Mšeno – Debř v areálu bývalého lomu, která začala být budována p. Měšťanem po dohodě s městem. Celkové náklady na dokončení  výstavby činí 74 tis. Kč. Finanční spoluúčast města činí 15 tis. Kč; NOVÁK – navrhuje žádat o grant. Péči o cyklodráhu je však nutné svěřit nějakému spolku nebo jednotlivci; ŠTRÁCHALOVÁ – souhlasí s p. Novákem, projekt podpořit a péči o cyklodráhu svěřit p. Měšťanovi, který o vybudování cyklodráhy žádal; NEČASOVÁ – o grant požádat, zajistit jednání s p. Měšťanem – schváleno jednomyslně.

Rozpočtová úprava
   ZM schvaluje 6. rozpočtovou úpravu rozpočtu r. 2006 – schváleno jednomyslně.

Svěření vymezených rozpočtových úprav do kompetence RM
   STAROSTA – žádá zastupitele, aby schválili projednávání rozpočtových úprav radou města; ANDELT – souhlasí s návrhem p. starosty, většinou jde pouze o účetní úpravy.
   ZM schvaluje v souladu s § 102 odst. 2 písm. a) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, provádění rozpočtových opatření radou města v rámci schváleného rozpočtu. Schváleno - zdržela se p. Štráchalová.

Prodej bytů
Vyhlášení soutěže na prodej tří bytů v čp. 275 v Zahradní ulici; STAROSTA – informuje zastupitele o průběhu odprodeje bytů v majetku města do osobního vlastnictví v domě čp. 275 v Zahradní ulici.
   ZM pověřuje starostu, aby vypsal veřejnou soutěž na prodej 3 bytů v domě čp. 275 v souladu se schválenými „Zásadami“ s termínem na podání nabídek do 15. 12. 2006 – schváleno jednomyslně.

Volba členů finančního a kontrolního výboru, schválení jednacího řádu
   ZM volí za členy finančního výboru Mgr. Jiřinu Trunkovou, Petra Živce, Ing. Jana Bloudka MBA, Ludmilu Horňákovou. Schváleno - zdržela se Mgr. Trunková. STAROSTA – navrhuje zadat FV úkol.
   ZM ukládá finančnímu výboru provést analýzu plnění rozpočtu 2006 a vypracovat doporučení pro tvorbu rozpočtu 2007. Termín do 4. prosince 2006 – schváleno jednomyslně. ZM volí za členy kontrolního výboru Danu Kroupovou, Jiřího Andelta, Milana Koloce, Ivanu Jaklovou. Schváleno – zdržel se p. Andelt a p. Koloc.
   ZM schvaluje jednací řád finančního a kontrolního výboru– schváleno jednomyslně.

Odměny členům ZM
   Usnesení: Zastupitelé města se zříkají odměn zastupitelů. ZM odročuje schválení odměn předsedů výborů a komisí a členů výborů a komisí na příští zasedání. Schváleno - zdržel se p. Píč.

Odměna pro místostarostu
   ZM schvaluje měsíční odměnu neuvolněnému místostarostovi ve výši 8 tis. Kč. Schváleno – zdržel se p. Novák.
   ZM schvaluje měsíční odměnu členům Rady města ve výši 1 280 Kč – schváleno.

Informace o investičních akcích města
   STAROSTA – informoval zastupitele o průběhu „rozestavěných“ investičních akcích města. Jedná se o rekonstrukci koupaliště a rekonstrukci Zahradní ulice. Koupaliště má být podle smlouvy dokončeno do konce měsíce listopadu 2006. Rekonstrukce Zahradní ulice bude dokončena až začátkem roku 2007 z důvodu možného propadu silnice po opravě vodovodního řádu.

Různé
STAROSTA:
- personální  změny v orgánech Sdružení obcí Kokořínska (změny v zastupitelstvech po listopadových volbách).
- reklamace na skrytou vadu v Karlově ulici, kde dochází k propadu vozovky.

MÍSTOSTAROSTA:
- schůzka s p. Horňákem byla zaměřena na nový vzhled Mšenských novin. Do Mšenských novin přibudou nové rubriky a dojde k úpravě při podávání inzerce. Budou kontaktovány tiskárny na sestavení nabídek ceny za tisk.
- informoval zastupitele o připravovaném projektu partnerství měst.

STAROSTA:
- neustále se opakují problémy s veřejným osvětlením. Vyvolá jednání s firmou ELTODO, která zajišťuje provoz veřejného osvětlení.
- město Mšeno ve spolupráci s občanským sdružením ZAHRADA pořádá ve dnech 24.11. 2006 -  25.11. 2006 diskusní fórum zaměřené na rozvoj Mšenska a okolních obcí.
- 20.11. 2006 bylo zjištěno, že na hřišti v Debři byly poničeny některé hrací prvky. Pro zjištění pachatele bude kontaktována Policie ČR.
   Paní tajemnice přečetla usnesení, které bylo jednomyslně schváleno.

Diskuze
   ŠTRÁCHALOVÁ – nemůže se zúčastnit diskusního fóra, které proběhne 25. – 26. 11. 2006, žádá o zastoupení v sociální oblasti; NEČAS – když se bude vyvolávat jednání o osvětlení, požaduje přemístění některých lamp ve městě; STAROSTA – nutno upřesnit, o které lampy se jedná. Čísla lamp je možno nahlásit v podatelně MěÚ; ŘÍHA – požaduje úpravu rozestavění stánků v tržnici před domem čp. 143. Stánky brání  zajíždění do domu.
Pan starosta ukončil zasedání ve 21,15 h.

Karel Horňák