Víc hlav víc ví – rčení, které je ověřeno generacemi, má své opodstatnění. Každý z nás se ve svém životě potýká s řadou problémů, konzultuje své nápady nebo hledá pomoc a podporu v řešení složitých životních situací. Mnoho problémů vnímáme jako velmi osobní záležitosti a neradi „tím někoho otravujeme“. Přesto v mnoha případech jsme rádi, že máme kamarády nebo vnímavé sousedy, se kterými „to můžeme probrat“.

     Na osobní úrovni problémy řešíme – ale umíme si představit, jak by probíhala veřejná diskuze k problematickým oblastem každodenního života v našem městě? Uměli bychom se společně poradit a rozklíčovat problémové oblasti, které se dotýkají každého z nás – dospělých i dětí? Na tyto otázky si chce zodpovědět skupina organizátorů veřejné diskuse zaměřené ke zkvalitnění života v našem městě a blízkém okolí. A teď několik konkrétních údajů:

     KDO akci organizuje – organizační skupina ve složení: paní Štráchalová a Flíglová, pánové Mach, Novák a Wasyliw. Organizační podporu a moderování setkání zajišťuje o. s. ZAHRADA, jmenovitě paní Vlčková a sl. Ticháková.

     KDY se veřejná diskuse bude konat: začínáme v pátek 24. listopadu od 17. hodiny (cca do 20. hodiny) a v sobotu 25. listopadu od 9. hodiny.

     KDE se sejdeme: Zasedací sál na MěÚ Mšeno.

     PROČ se sejít – probrat nabízená, ale také další vaše témata, např.:

     Oblast životního prostředí – namátkou: město Mšeno má zpracovanou energetickou studii, řeší místní skládku komunálního odpadu, třídění odpadu z domácností, ekologickou osvětu, téma veřejné zeleně.

     Oblast sociální - např. od ledna 2007 bude platit zákon o sociálních službách, který bude ukládat obcím řešit potřeby svých občanů prostřednictvím rozšířené sítě sociálních služeb.

     Oblast podnikání a cestovní ruch – umíme využít k rozvoji města naší pozice vstupní brány do Kokořínska, jsme schopni vytvořit ve vzájemné spolupráci zajímavé tzv. produkty cestovního ruchu?

     Oblast kultury, vzdělávání a volnočasových aktivit – Mšeno má bohatou spolkovou činnost, zajímavé památky - spokojíme se s tímto stavem, nebo je co zlepšovat?

     Oblast veřejné dopravy - jak ovlivňuje či neovlivňuje náš život místní dopravní obslužnost?

     Věříme, že naše nabídka vás zaujme a koncem listopadu se těšíme na setkání s vámi.

Za organizační skupinu vás srdečně zve

Hana Vlčková