Poznámky z veřejného zasedání Zastupitelstva města Mšena ze dne 16. 10. 2006

Zahájení: 18.05 h. ítomni: M. Štráchalová, D. Dvořáková, J. Švecová, Sv. Houserek, P. Živec, Vl. Wasyliw, V. Hájek, Vlast. Líbal, P.Vidman, J. Fanta, M. Slánský. Zapisovatelka: M. Dvorščíková. Paní starostka zahájila veřejné zasedání, přivítala přítomné a seznámila s tím, že veřejné zasedání bylo řádně svoláno, oznámení vyvěšeno, konstatovala nadpoloviční většinu přítomných zastupitelů a veřejné zasedání prohlásila za usnášení schopné. Zápis z minulého zasedání byl ověřen a nebyly k němu vzneseny žádné připomínky. V námětové skříňce nebyly žádné příspěvky občanů. Návrhová komise: Líbal, Vidman. Ověřovatelé zápisu: Dvořáková, Fanta.

Rozpočtová úprava č. 5/2006
STAROSTKA – předložila zastupitelstvu města návrh na rozpočtovou úpravu. ZM schvaluje předloženou 5. rozpočtovou úpravu rozpočtu 2006 – schváleno jednomyslně.

Žádosti občanů a spolků
- Žádost ředitelky Domova seniorů Mšeno p. Blanky Dvorščíkové o prominutí půjčky, popř. její části; HOUSEREK – navrhuje odložit tuto žádost pro příští zastupitelstvo města; ŽIVEC – souhlasí a navrhuje posunutí splátky této půjčky k 30. 6. 2007. ZM odkládá rozhodnutí o žádosti ředitelky DS Mšeno o prominutí půjčky ve výši Kč 2 041 940 Kč. Žádost bude předána zastupitelstvu, které bude zvoleno ve volbách do zastupitelstev obcí ve dnech 20. a 21. 10. 2006. Zároveň prodlužuje termín splacení půjček do 30. 6. 2007 – schváleno jednomyslně.

- Žádost p. Hunčovského, učitele ZŠ Mšeno, účastníka dálkového běhu „1000 mil kolem ČR“ a doporučení p. ředitelky ZŠ Mšeno o přidělení o finančního příspěvku; ŽIVEC – navrhuje poskytnout p. učiteli částku 5 tis. Kč. ZM schvaluje finanční příspěvek ve výši Kč 5 tis. Kč panu Hunčovskému, učiteli mšenské školy, který pořádal a účastnil se dálkového běhu s názvem „1000 mil kolem ČR“ –schváleno jednomyslně.

- Žádost manželů Balšánkových o odprodej části p. p. 416/1 v k. ú. Sedlec. ZM schvaluje prodej části p. p. 416/1 v k.ú. Sedlec – schváleno jednomyslně.

- Žádost manželů Stomeových o odprodej p. p. 367/24 k. ú. Mšeno. ZM schvaluje prodej p. p. 367/24 v k. ú. Mšeno, schváleno 10 hlasy. Zdržela se p. Švecová.

- Žádost p. Burgetové o odprodej pozemků p. p. 706, 719 a 1456 v k. ú. Olešno; ŽIVEC – navrhuje požádat písemně žadatelku o vysvětlení a upřesnění její žádosti. ZM odročuje žádost p. Burgetové o odprodej pozemků kolem její chalupy v k. ú. Olešno – schváleno jednomyslně.

- Žádost p. Trevisan o odprodej stavby na bývalém školním pozemku za cenu tržní, která podle jejího soudního znalce činí 65 až 82 tis. Kč; ŽIVEC – navrhuje nabídnout stavbu k prodeji, neboť stavba stále chátrá a cena se snižuje. Navrhuje prodejní cenu 135 tis. Kč. Pokud nebude mít do 30 dnů p. Trevisan za tuto cenu o koupi zájem, prodat stavbu obálkovou metodou, nebo přes realitní kancelář. ZM nabízí cenu stavby na stp. 597 (čp. 440) v k. ú. Mšeno za 135 tis. Kč. Záměr města prodat stavbu město zveřejnilo již v červenci 2005. Zatím jediným zájemcem je J.Trevisan. Zastupitelstvo neakceptuje její nabídku za 65 – 82 tis. Kč za stavbu. Pokud bude mít p. Trevisan zájem o koupi stavby za cenu nabídnutou zastupitelstvem, sdělí toto do 30 dnů od doručení dopisu (mailu), v kterém jí budou výše uvedené skutečnosti oznámeny. V případě jejího nesouhlasu s cenou, nebo pokud neprojeví zájem, požádá město o zprostředkování prodeje realitní kancelář, popřípadě uskuteční prodej obálkovou metodou – schváleno jednomyslně.

- Žádost manželů Hanzlových o odprodej domu čp. 133 ve Mšeně; STAROSTKA – seznámila zastupitele se skutečností, že manželé Hanzlovi jsou jedinými zájemci o tuto koupi. Prodej byl schválen na veřejném zasedání zastupitelstva města dne 12. 12. 2005, veřejnou vyhláškou byla nemovitost nabídnuta v lednu 2006. ZM schvaluje prodej domu čp. 133 na  stp. č. 227 včetně této stavební parcely a p. p. č. 182/1 v k. ú. Mšeno manželům Hanzlovým – schváleno 9 hlasy. Zdrželi se: p. Wasyliw a p. Fanta.

Zrušení knihovny v Sedlci
STAROSTKA – přečetla důvodovou zprávu, návrh p.tajemnice na zrušení knihovny v Sedlci. Neúměrně vysoké náklady proti příjmům jsou hlavním důvodem návrhu, dále to, že hlášení místního rozhlasu v Sedlci se od září provádí přímo ze Mšena bezdrátovým připojením (dříve se hlásilo z knihovny v Sedlci). ZM projednalo návrh na zrušení pracoviště Městské knihovny Mšeno v Sedlci, schvaluje zrušení tohoto pracoviště a pověřuje tajemnici úřadu zajištěním všech potřebných kroků (vyklizení místností v Sedlci, zajištění prohlídky knih vedoucí knihovny Mšeno, zajištění prodeje knih, které nepřevezme knihovna do Mšena, zrušení předplatného, apod.) – schváleno jednomyslně.

Zrušení nařízení města č. 1/2006 o nájmu z bytů
STAROSTKA – seznámila zastupitele se skutečností, že na zasedání zastupitelstva města dne 28. 8. 2006 bylo schváleno nařízení města č. 1/2006 o nájmu z bytu a úhradě za plnění poskytovaná s užíváním bytu. Vzhledem k tomu, že toto nařízení nebylo vydáno v souladu s platnými právními předpisy, navrhuje jeho zrušení. Nařízení neschvaluje zastupitelstvo, ale rada. ZM ruší nařízení města č. 1/2006 o nájemném z bytu a úhradě za plnění poskytovaná s užíváním bytu – schváleno jednomyslně.

Informace a různé
STAROSTKA

– informuje o dopisu, ve kterém KB uvažuje o zřízení bankomatu ve Mšeně.

- seznamuje přítomné se stavem dotací, které dosud nebyly poukázány na účet města.

- Finance na cestě do konce roku 2006: koupaliště, radnice, kostel  - 3x 133 tis. Kč - ministerstvo kultury, oslavy 700 let 50 tis. Kč, koupaliště 4.350 tis. Kč  - ministerstvo financí, Zahradní ulice                               232 tis. Kč – MAS, ČOV – závěr akce 500 tis. Kč – SFŽP. Dotace z MASu na opravu Zahradní ulice bude čerpána první fakturou za provedené práce.

- Domov seniorů neobdržel ve II. kole požadovanou dotaci z humanitárního fondu Středočeského kraje.

- Přečetla písemné poděkování zástupců Základní školy Mšeno za dobrou spolupráci po celé volební období stávajícího zastupitelstva.

- Zhodnotila práci zastupitelstva města, uvedla největší akce, které se za poslední 4 roky podařily uskutečnit a poděkovala všem zastupitelům za spolupráci.

Paní Flíglová přečetla návrh na usnesení, které bylo jednomyslně schváleno.

Diskuze
Zastupitelé poděkovali paní starostce za práci a předali jí květiny a dárek; paní HOLUŠKOVÁ projevila lítost nad zrušením knihovny v Sedlci a domnívá se, že uvedené náklady neodpovídají skutečnosti; CHMEL – informuje o opravě cesty v Brusné, kterou provedli členové Mysliveckého sdružení Houska na vlastní náklady; STAROSTKA za tuto práci poděkovala; DVORŠČÍKOVÁ, ředitelka DS Mšeno, poděkovala zastupitelům za spolupráci; STAROSTKA vyslovila p. ředitelce DS Mšeno uznání za zprovoznění domova a za překonání počátečních obtíží, které otevření domova následovaly.

Paní starostka ukončila veřejné zasedání v 19,45 h.

Karel Horňák