Kulturní místnost Domova seniorů posloužila v sobotu odpoledne 14. října malé akademii uměleckého tance. První takty líbivé melodie doprovodily na parket dva dětské páry v oblecích jako na předtančení významného společenského plesu. Tanečníci pozdravili diváky a předvedli, co se za dva roky naučili.

     Waltzem počínaje ukazovali nepřeberné množství ladných tanečních figur. Stejné to bylo i u quicku, stepu, Jankovcovy polky „Zahraj, kapelo“, následoval jive, rumba, chacha a závěrečná samba. O malé přestávce zatančila malá tanečnice při asijské melodii břišní tanec, jako by se ho naučila v Asii. Krása tance zůstane dlouho ve vzpomínkách klientů. To potvrzovali srdečným potleskem, přátelským rozloučením a přáním další brzké návštěvy.

     Cože to bylo za soubor? Ryze amatérský. Jeho zřizovateli jsou rodiče. Nemá sponzory. Proto si všechno hradí sami, počínaje školným, oblečením a konče dopravou. Jsou z okolí Mladé Boleslavi. Tam je dopravují rodiče na cvičení a učení k manželům Synkovým. Dále je vozí na závody a k účinkování do míst podle přání pořadatelů. O vystoupení nemají nouzi. Co jim popřát? Hodně úspěchů v učení a na soutěžích, vytrvalost a umístění mezi předními tanečními páry v republice.

Jan Bursa