Odpadky mizí v pytlíchAhoj, člověče! Tak jsme se vypravily na výlet k Obří hlavě a Žábě. A  protože víme, že do přírody nepatří odpadky, a přesto jich je v lese dost, vyzbrojily jsme se obrovským pytlem. Jenže byl málo obrovský! Stihly jsme ho naplnit na půlce cesty. To byl poklad – plastové lahve, pytle, obaly od sušenek, kelímky…, samé úžasnosti. Koukal bys, člověče, co všechno jsi do lesa nanosil.

A protože máme malé šikovné ručičky a nechceme si je pořezat, musely jsme Ti nechat v lese plechovky, sklo a dráty. Ale dospěláci, co šli s námi, je sebrali a uklidili, tak se neboj, že se řízneš o střep nebo si chytneš nohu do drátu.

Člověče, prosíme tě, až půjdeš příště do lesa, tak nám tam nic nenos, raději si něco odnes s sebou – třeba ,,pěknou“ rezavou  plechovku nebo blýskavé střípky z lahve. Uvidíš, že když přijdeš častěji, budeš mít za chvíli doma pěknou hromádku pokladů. A my, až si půjdeme hrát do Debře nebo na Romanov, tak nebudeme muset dávat pozor na odpadky, které se nám pletou pod nohy.

Tak se, člověče, měj na světě krásně a prosíme tě, nechovej se v lese jako člověk. Děkujeme. Zdraví tě

děti z Mateřské školy ve Mšeně.