Mšeno je bohaté také na výstavní síně, ač nemají pevné stánky. Slouží jim základní škola, radnice, sokolovna, městské lázně a hasičská zbrojnice. Tam všude výtvarníci a žáci základní umělecké školy vystavují svá díla, zájmové organizace představují svou činnost ve fotografiích, kronikách, oceněních a přibližují své poslání od založení až po současnost.

     Ve Dnech evropského kulturního dědictví vystavovala Helena Fišerová, mladá historička a spisovatelka, v klubovně hasičské zbrojnice historické unikáty týkající se Mšena. K obdivování tu byly historické listiny z roku 1352, listiny z Vidimátu (rok 1690) a další, psané latinsky i švabachem, s českými přepisy a překlady.

     Všechny se týkaly života, správy a držby majetku Mšena. Helena Fišerová ke každému ochotně podávala podrobné vysvětlivky a upozorňovala na zajímavosti. Rovněž vystavovala, prodávala a vlastnoručně podepisovala  svou knihu Dějiny města Mšena ve středověku. Profesionální i amatérští historikové se tu cítili jako v ráji.

     Před vchodem do klubovny se nedala přehlédnout tabule s dokumentárními fotografiemi a popisky o záslužném poslání ochrany majetku a záchrany lidí členy Sboru dobrovolných hasičů města Mšena. Každá generace od založení v roce 1876 nezůstala nic dlužna statečnosti, rychlosti a odvaze při likvidaci požárů. Věčnou úctu si zaslouží dřívější hasiči za ovládání tehdy nemoderní a málo výkonné hasičské techniky, která za uplynulých sto let pokročila hodně kupředu. Také hasiči jsou lépe vycvičení i vybavení, což si ověřují v soutěžích hasičských sborů.

Jan Bursa