Každá návštěva vždy potěší klienty Domova seniorů. Stejně tomu bylo v úterý 3. října dopoledne. Učitelka zdejší mateřské školy paní Jitka Gurvayová mezi ně přivedla roztomilé dětičky. V hale před jídelnou způsobně pozdravily přítomné.

     Sotva si odložily teplé části oděvu, hned se rozprchly po skupinkách po hale. Některé skotačily, závodily v běhu. Jiné se zájmem pozorovaly akvarijní rybky a jejich krmení. Jeden stolek obsadily budoucí malířky, k nimž se také přidali kluci. Společně kreslili domy, psy, stromy, motýly a psy. U sousedního stolečku holčičky předčily kluky ve stavění zámeckých bran, věží a průčelí domů podle vlastní architektonické fantazie na úrovni studentů architektury. Děti ukázaly, co všechno lze postavit z několika dílů špalíčkové stavebnice.

     To nejlepší si děti nechaly na konec. Vedené učitelkou říkaly básničky doprovázené pohybem. Zazpívaly písničku Skákal pes a své roztomilé vystoupení zakončily písní a tanečkem. Sklidily upřímný potlesk. Při odchodu se rozloučily. Klienti se těší na jejich příští návštěvu.

Jan Bursa