Duely smíšených družstev se ve Mšeně stávají tradicíPředávání cen

   Stalo se již tradicí, že v červnu pořádá náš volejbalový oddíl turnaj smíšených družstev pro všechny volejbalové nadšence-amatéry. Letošní IX. ročník překonal všechny rekordy z let minulých, neboť tohoto volejbalového klání, které jsme uspořádali v sobotu 17. června, se zúčastnilo úctyhodných 21 družstev! Volejbaloví nadšenci přijeli z různých koutů naší republiky – Libochovice, Praha, Mladá Boleslav, Ústí nad Labem, Neratovice, Mělník. Čtyři družstva z Desné a Hrobu u Teplic přijela na celý víkend a  ubytovala se v sokolovně.

   Pod zamračenou oblohou začala družstva bojovat ve čtyřech skupinách o další postup a pouze dvě nejlepší z každé skupiny mohla postoupit. Základní skupina byla dohrána kolem šestnácté hodiny již za krásného slunečného počasí. Osm postupujících týmů čekaly další velmi vyrovnané souboje, z nichž vítězové utvořili semifinálovou čtyřku. V tomto semifinále se utkaly týmy – Tsunami z Ústí, 310 z Mladé Boleslavi, Strojovna z Prahy a nováček turnaje z názvem Nedesná z Desné. I v semifinále sváděla družstva velmi vyrovnané boje a o postupujících do finále se rozhodlo až v podvečer.

   První proběhl souboj o bronzové medaile, ve kterém přehrálo družstvo Nedesné již unavené volejbalisty ze Strojovny. Všichni volejbaloví fanoušci, zklamaní prohrou našich fotbalistů s Ghanou, již netrpělivě čekali na velké finále, které stálo za to a přineslo malou náplast na fotbalové zklamání. Hrálo se na tři sety a až v teabrejku se přiklonilo trošku štěstí k nováčkům z Ústí nad Labem, kteří nakonec velmi těsně porazili mladé hráče z Mladé Boleslavi. Ve 21.05 h hvizd rozhodčího ukončil poslední zápas úspěšného IX. ročníku. Následovalo slavnostní vyhlášení s předáním hodnotných cen, které do tohoto turnaje věnovali tito sponzoři: pojišťovna Kooperativa, MěÚ Mšeno a TJ Sokol Mšeno. Velký dík patří nejen sponzorům, ale také organizátorům, kteří pro všechny zúčastněné připravili 3 kurty, občerstvení, skvělou reprodukovanou hudbu a pro ty, kteří vydrželi, i příjemné posezení s kytarou u táboráku.

   Další volejbalový turnaj se uskuteční 9. září ve Mšeně na kurtech za sokolovnou. Už 2. září odjíždí mšenské volejbalové družstvo na turnaj do Desné.

Hana Nečasová