Před startem   Ve dnech 12.–13. 8. 2006 navázal místní Enduro klub Mšeno na dlouholetou tradici motocyklových soutěží ve Mšeně. Parta nadšenců dokázala uspořádat XXV. ročník této terénní soutěže, a to jako Mistrovství ČR a Přebor ČR. Do závodů bylo přihlášeno celkem 229 jezdců v různých kategoriích, kteří se sjeli ze všech koutů naší republiky, ale i ze sousedního Slovenska.

Před startem 
  V sobotu změřilo své síly 227 závodníků, z toho 169 na PČR a 58 na MČR. V neděli pak do soutěže odstartovalo 178 jezdců, z toho 124 na PČR a 54 do MČR. Start i cíl byl díky ochotě SK Mšeno na stadionu, v jehož blízkosti probíhaly i tzv. enduro a country testy. Jezdci absolvovali tři, resp. i čtyři okruhy dlouhé cca 80 km, které vedly převážně v terénu a jejich menší část i po silnici. Náročná, místy bahnitá trať dokonale prověřila jejich zdatnost a fyzickou připravenost. Všichni soutěžící si však pochvalovali celkovou organizaci těchto závodů. Po celé dva dny počasí celkem přálo a jen při vyhlášení výsledků v neděli odpoledne začalo drobně pršet.

 Na trati
  Ani mšenští jezdci, kteří závodili za různé kluby, se ve výsledkové listině neztratili. Ve třídě Enduro 1 obsadil Jan Kašpárek 1. místo a ve třídě Super přebor se Adolf Živný umístil na pěkném 3. místě. Podrobné výsledky naleznete na www.enduro-mseno.com.  Ředitel závodu pan Milan Albrecht děkuje všem svým spolupracovníkům, kteří ve svém volném čase obětavě a bezplatně odpracovali na přípravě tohoto závodu bezpočet brigádnických hodin a bez jejichž pomoci by se tato soutěž neuskutečnila. Enduro klub rovněž děkuje všem majitelům a nájemcům pozemků, kteří umožnili vytyčení tratí vedoucích přes jejich území. Poděkování patří i všem sponzorům.Vyhlášením vítězů však závody, alespoň pro pořadatele, zdaleka nekončí. Nyní bude následovat dlouhodobý úklid celého 80kilometrového okruhu trati.

Těšíme se na další sportovní motocyklová klání ve Mšeně.

Dana Dlouhá

V plném soustředěníSouboj s tratí

Dana Dlouhá