V sobotu 10. června úderem 13. hodiny se naplnil salonek hotelu Zlatý lev čtyřiadvaceti členy ve svérázu. Přijeli také delegáti ze sousedních obcí – Čejetice, Doksy, Hrdlořezy, Kosmonosy, Bělá pod Bezdězem, Mnichovo Hradiště, Dobrovice a Sobotka. Zasedání navštívila župní rychtářka tetička Rulcová a tetička Hejnová, syndička župy. Přišla nás též pozdravit paní Marie Štráchalová, starostka města. I když musela odejít na start běhu Terryho Foxe, ráda se mezi nás opět vrátila.

   Po zahájení a vzpomínce na zemřelé měly vystoupení děti ze ZUŠ Mšeno s paní učitelkou Veronikou Skopcovou. Hlavním bodem byl projev o vzniku a historii naší obce, který přednesla syndička Marie Říhová. Poté následovaly zdravice hostů. Výročí 700 let od první zmínky o Mšeně připomněl pantatínek soused Břetislav Beneš. Paní starostka nás informovala o programu oslav.

   Vzpomněli jsme na rychtáře souseda Václava Házu a místorychtáře souseda Jiřího Říhu a na jejich záslužnou práci pro naši obec. Bylo poděkováno členům a pěti z nich byly předány diplomy za práci pro baráčnickou obec. Celý program doprovázel na harmoniku baráčník soused Jiří Beneš z Hrdlořez. Tetičky upekly na oslavu výborné koláčky. Oslava se vydařila, dokonce jsme si i zatancovali.

   V pondělí jsme se bohužel dozvěděli smutnou zprávu. Naše nejstarší členka, tetička Anna Vlachovská, zemřela ve věku 93 let právě v den oslavy 95. výročí. Právě jí měl být předán diplom, což jsme už bohužel nestihli. Děkujeme jí za dlouholeté členství, budeme na ni vzpomínat.

Marie Říhová, syndička obce