Na konec dubna a začátek května se ve Mšeně a jeho okolí nakupila celá řada zajímavých akcí, na které bychom vás, milí čtenáři Mšenských novin, rádi pozvali.

Od pátku 21. dubna je v provozu internetová adresa www.mseno.eu, na níž se vám přihlásí stránky města Mšeno. Jak vidno, naše město vstupuje do Evropy, zatím na internetu…

Pátek 28. dubna v 18 h, plochodrážní stadion Mšeno MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ NA PLOCHÉ DRÁZE. Po odloženém slánském závodě to je teprve druhé setkání nejlepších juniorských závodníků, kteří si do Mšena přijedou změřit své síly v závodě jednotlivců. Od 16,15 h je připravena kvalifikace pro ty, kteří chtějí postoupit do hlavního závodu.

Sobota 29. dubna ve 13 h, před restaurací Obecník VYMETÁNÍ VÝFUKŮ, tradiční akce, kterou otvírají sezonu členové mšenského Veteran Car Clubu. V plánu je vyjížďka po Kokořínsku.

Sobota 29. dubna v 18 h, zámek Houska MÁJ – režisér Jaroslav Vízner spolu s mladými herci studia Ciné Jessy připravil netradiční umělecký zážitek. Sáhl po Máji Karla Hynka Máchy a vše doplnil provokující hudbou skupiny Queen. Na výsledek se můžete podívat poslední dubnovou sobotu na zámku Houska.

Neděle 30. dubna v 18 h, hráz mezi rybníky v Jezerní ulici ČARODĚJNICE NA HRÁZI, tradiční posezení, na které zve místní rybářský spolek. Na programu je táborák s hudbou, nebude chybět ani občerstvení. Srdečně zvou rybáři.

Pondělí 1. května ve 14 h, plochodrážní stadion Mšeno 1. LIGA DRUŽSTEV + MEMORIÁL EMILA SOVY, ani v letošním roce nezapomněli pořadatelé z Grepl PDK Mšeno na tradiční prvomájové závody. V klání o prvoligové body se představí AK Markéta, Zlatá přilba Pardubice 2, AK Březolupy a Grepl PDK Mšeno. Součástí bude i 7. ročník Memoriálu Emila Sovy.

Pondělí 1. května v 17 h, kostel sv. Jiljí v Nebuželích MÁJOVÁ POBOŽNOST, na tradičním setkání s farářem Pasekou vystoupí také mšenský smíšený pěvecký sbor Intermezzo, sbm. Karel Horňák. Tento sbor je v pilné přípravě na setkání pěveckých sborů v Nechanicích, které pořádá místní sbor Cantus Feminae. Samozřejmě nebude chybět ani na oslavách 700 let od první zmínky o Mšeně. V přípravě jsou další vystoupení, např. na sjezdu rodáků v Lobčí, při otevření rozhledny na vrchu Hradišť u Kadlína a chystá se i říjnový výroční koncert se smíšeným pěveckým sborem Musica gaudens z Mnichova Hradiště.