Ve víru tance   Přednost před lákavými televizními pořady v sobotu odpoledne 18. března dali rodiče a prarodiče s dětskou drobotinou při návštěvě Dětského karnevalu v sále sokolovny. Děti maskované do pohádkových postav přišly jakoby z divadelní maskérny. Na parketu promenovali černokněžník, vodník, víly, bílé paní, kuchař, šlechtičny a další pohádkové postavy.

   Karneval byl protkán hudbou skupiny Trio Band a průvodním slovem vynikajícího moderátora Miloše Jíry. Krátce po zahájení vběhli na parket „mravenečci“ – maskovaní tanečníci z tanečního kroužku místní základní školy, vedeného Hanou Házovou. Bezchybně zatančili Mravenečkový rej podle písně o mravenečkovi, která je doprovázela. Následovala volenka pro mravenečky s vyzváním diváků k tanci. Poté byl parket stále plný tančících masek i nemaskovaných dětí.To je legrace, co?

   Přestávku hudebníků vyplnily soutěže v rychlém prolézání dlouhým pytlem a v kotoulu na žíněnce. Ukázaly sportovní talenty a gymnastické naděje. Děti se znovu vyskotačily v tanci a hrou na vláček projíždějící tunely. Účastníci mohli zahánět žízeň a uspokojovat mlsný jazýček v „pekle“. Před blížícím se závěrem karnevalu všechny mile potěšilo vystoupení „skoroslečen“ z místní ZŠ se sportovně uměleckým tancem Mšenská fantazie. Jen jedno karnevalu chybělo – užitečná droga s návykem každého pro cvičení a zdravý pohyb.

Jan Bursa, foto Karel Horňák 

Pozor, jedeme tunelem!To je legrace, co?Tatínkova princezna