Na představení mšenských divadelníků „Postel plná cizinců“ docházejí nadšené ohlasy

1Mšenské Divadelní sdružení při Sokolu Mšeno představilo začátkem února svůj nový kus, komedii Dave Freemana s názvem Postel plná cizinců. Hned v úvodu je třeba říci, že už ve výběru hry měl Jaroslav Vízner šťastnou ruku, kterou navíc vhodně doplnil úpravami textu. Při sledování tohoto zdařilého kusu, v němž našli svou „parketu“ všichni protagonisté, člověk nevycházel z údivu, s jakou samozřejmostí zvládli mšenští herci své role. Odměnou jim byl 2upřímný a vytrvalý potlesk nejen z prosincové předpremiéry v mšenské sokolovně, ale i z únorových představení v sále radnice. Pozvánku na další představení úspěšné komedie, které se uskuteční v sobotu 4. března na mšenské radnici v 19 hodin, doplňujeme fotografiemi Pavla Štolla z prosincové předpremiéry v sokolovně a nadšenými ohlasy diváků ze dvou únorových představení.

Mšenští profesionálové

3   Tak bychom měli nazývat náš Divadelní soubor Mšeno, který sehrál na sále radnice ve Mšeně své premiérové představení „Postel plná cizinců“ v sobotu 11. 2. 2006. Zúčastnila jsem se jako divák tohoto představení a jsem přesvědčena, že mohu jménem všech přítomných, cca 70 diváků, vyslovit plný obdiv souboru, který se předvedl na výbornou. Můj dotaz k panu Václavu Novákovi, jednomu z protagonistů, zněl: „Je možné, že tohle mohou nastudovat a tak dobře zahrát úplně obyčejní lidé ?“ Mohou a zahráli! Jsou perfektní i tím, že se u nás v malém městečku všichni  dobře známe. Kontakt diváka s hercem je tím umocněn a výsledek je o to příjemnější.4

   Po skončení premiéry jsem na uspořádaném malém rautu jako starostka města účinkujícím poděkovala, a protože se premiéra představení hrála na počest 700 let první písemné zmínky o Mšeně, předala jsem každému z osmi členů souboru mšenský tolar, který bude symbolem hlavních oslav v měsíci červnu 2006. Jsem přesvědčena, že si toto malé vyznamenání všichni velice zaslouží.

   Jen tak dál, vážení  kumštýři, hrajte, hrajte nám!

Marie Štráchalová

5Krásný večer

O krásný kulturní večer v sobotu 11. února se postaral divadelní soubor ze Mšena. Smích, potlesk a bezvadná nálada vládla po celou dobu představení hry „Postel plná cizinců“. Dík patří vám všem, kteří jste ve svém volném čase nastudovali tak veselou hru. Věřím, že budeme mít možnost ještě jednou se s vámi takhle dobře pobavit, a doufám, že vystoupení budete opakovat!

Zdeňka Kaulerová

Úspěch mšenských divadelníků6

V pátek 10. února se konala na sále mšenské radnice předpremiéra divadelního představení „Postel plná cizinců“. Musím říci, že to bylo super. O smích nebyla nouze, všichni jsme se dobře bavili. Protože jsem po založení souboru byla několik let jeho členkou, vidím obrovské pokroky. Opravdu se všichni vyrovnají profesionálním hercům. Po práci, ve svém volném čase něco dělat pro pobavení druhých, to každý nedokáže. Protože předpremiéra byla jen pro zvané diváky, děkuji i za to, že na mě bývalí kolegové nezapomínají. Hodně úspěchů a ještě jednou díky.

Marie Říhová

7Poděkování

V pátek 10. února jsem byla na divadle mšenských ochotníků, kteří sehráli krásnou hru „Postel plná cizinců“. Obdivuji ochotníky, kteří vystoupí před publikem. Hra byla bezvadná, celé představení, které trvalo 3 hodiny, jsme se smáli. Výkony herců byly vynikající. Nemohu jmenovat jednotlivě, protože všichni byli super. Těšíme se na další vystoupení našich herců, kterým patří náš velký dík.

Jitka Sasková

Foto: Pavel Štoll