Přes oslabení byli naši volejbalisté v Mělníku vítězní

   V sobotu 8. října jsme se s volejbalovým oddílem zúčastnili slavnostního otevření víceúčelového hřiště, které bylo vybudováno v areálu mělnického Sokola za Tyršovým domem. Na tento slavný okamžik jsme se oblékli do sportovního, neboť mělničtí sokolové pokřtili nové hřiště Župním volejbalovým turnajem. Volejbalové klání bylo vypsáno pro sokolská smíšená družstva v tradičním složení  4 muži a 2 ženy. I my jsme se chtěli tohoto historického okamžiku –  sokolského turnaje zúčastnit, ale jak bývá v poslední době pravidlem v našem mužstvu již po několikáté chyběli muži, a tak náš tým opět zachraňovaly ženy. Takže jsme na Mělník odjížděli neúplní a „oslabení“, tzn. pouze 2 muži a 3 ženy.

   Za větrného a studeného počasí jsme na novém umělém povrchu Rekaflex odehráli 5 napínavých zápasů, ve kterých proti nám nastoupila kompletní družstva z Prahy, Příbrami, Obříství a Mělníka. Do zápasů jsme nastupovali sice odhodlaně, avšak s trochou pesimismu – jak se vyrovnat silnějším soupeřům? Taktéž protihráči možná počítali s lehkým vítězstvím nad námi.

   My jsme však překvapili nejen sami sebe, ale i všechny ostatní  - zásluhou velmi kvalitní hry Pavla Nečase na síti, kde mu zdárně sekundoval druhý smečař Martin Mach a při aktivní hře tří žen v poli (Jany Malinské, Aleny Vyskočilové a Hanky Nečasové) jsme dokázali nemožné = porazit všech pět sokolských družstev a získat titul volejbalového přeborníka Barákovy župy!!!

   Z nového hřiště mělnického Sokola jsme si v sobotní podvečer odváželi kromě pěkných volejbalových zážitků také krásný pohár, diplom a volejbalový míč.

Hana Nečasová