Momentka z bojů   Prázdniny skončily, podzim se blíží a s ním i závěr antukové volejbalové sezóny. V tuto dobu každoročně pořádají mšenští volejbalisté  „poprázdninový“ turnaj smíšených družstev. V letošním roce se  na tento již tradiční turnaj sjelo 11 týmů. Mezi nimi stálí účastníci např.: vítěz z červnového turnaje Desná či hráči ze Spořilova, kteří nevynechali zatím ani jeden turnaj, dále družstva z Mělníka, Kostelce, Libochovic a Mladé Boleslavi. Právě týmy z Boleslavi v pozměněné sestavě byly pro všechny velkou neznámou. Turnaj probíhal za pěkného letního počasí ve dvou základních skupinách.

   V početnější šestičlenné skupině se  do posledních bojů nevědělo, kdo bude druhým postupujícím do semifinále. O tom rozhodl až poslední patnáctý zápas mezi Bolkou a suverénem této skupiny Beach Kosmonosy. Bolce stačil pouhý jeden bod z tohoto zápasu, který rozhodl, že právě Boleslaváci postoupí z druhé příčky a na třetí příčku odsunuli vítěze z června – Desnou. Se stejným počtem bodů jako Desná, ale s méně uhranými míči, skončili borci z Libochovic a o 2 body méně uhráli místní Mšeňáci. V druhé  lehčí skupině si jasné prvenství vybojoval Spořilov a z druhého místa postoupil Kostelec. Ve velmi napínavých a vyrovnaných semifinálových bojích se proti sobě postavila družstva Bolky a Spořilova,  na druhém kurtu tým Beach Kosmonosy a Kosteláci. Ještě nepřemožení hráči z Kosmonos ani zde nezklamali, jasně přehráli Kosteláky a lehce postoupili do finále. Druhé semifinále  bylo napínavější a vyrovnanější, z tohoto duelu vyšli vítězně hráči ze Spořilova.      Tým Sokola Mšeno

   Turnaj se blížil ke konci a všichni přítomní očekávali velké finále, které bylo zahájeno kolem osmnácté hodiny za již podmračené oblohy. Suverénní hráči z  Kosmonos museli čelit silnému protivníkovi, zkušeným matadorům ze Spořilova, nakonec o pouhých šest bodů Spořilováci podlehli stále neporaženému týmu z Boleslavska. Na kurtu B si bronzovou příčku vybojovalo družstvo Bolka, čtvrté místo zbylo na Kosteláky. Za zasloužené prvenství si vítězové odvezli ze Mšena volejbalový míč, krásný dort a další ceny, ani ostatních deset týmů nezůstalo neoceněno. Poprázdninový turnaj byl zdárně zakončen při ohýnku, od kterého zúčastněné vyhnal až neúprosný déšť.

     Závěrem děkuji všem pořádajícím z volejbalového oddílu, ostatním členům sokola za výpomoc v občerstvení a také panu Měšťákovi za výborné dorty.

Hana Nečasová
Foto: Jakub Kašpárek