Sezona sportu levých zatáček, jak se někdy říká závodům na ploché dráze, vrcholí ve dvou podzimních měsících, září a říjnu. Mšenský plochodrážní stadion byl o posledním zářijovém víkendu svědkem dvou významných podniků. V pátek 23. září se tu sešli jezdci prvoligových klubů, aby si to rozdali o body v posledním soutěžním kole. A protože hned druhý den bylo na programu odložené finále Mistrovství ČR jednotlivců, přilákal ligový závod na start řadu extraligových borců, kteří si přišli v praxi vyzkoušet mšenský ovál. Domácí tým posílili Šváb s Francem, za rezervu Pardubic startoval Suchánek, čerstvý vicemistr světa juniorů.

   Mšenský celek zahájil mohutnou ofenzívou a v době, kdy vedl o plných osm bodů, se zdálo, že v cestě za prvenstvím už nestojí vůbec nic. Jenže… Ve druhé půli závodu se k pilnému sběrateli trojek Suchánkovi přidal i Šitera, mšenský náskok se začal povážlivě tenčit a po 16. jízdě bylo vyrovnáno: Mšeno-Pardubice II 32:32. Kollertova nula pak znamenala dvoubodové manko domácích, které vzápětí trojkou srovnal zkušený Šváb. Nicméně v rozhodující, 20. jízdě rozhodl pro sebe Suchánek nádherný souboj o výhru s Francem nejen v rozjížďce, ale i v závodě. Výsledky: 1. Pardubice II 40 – Suchánek 12, Šitera a Štichauer po 10, Petrák 6, 2. Grepl PDK Mšeno 39 – Šváb a Franc po 12, Kollert a Hejral po 6, Průša 3, 3. AK Březolupy 34 – Fencl 13, Málek a Višváder po 10, Linhart 1, 4. Markéta Praha 7 – Galliani 3, Wolff 2, Vandírek a Gregor po 1.

   Jestliže v pátek tvrdili fanoušci, že viděli pěkné závody, v sobotu dozajista nemohli šetřit superlativy. Není divu, vždyť až na zraněného Bohumila Brhela, úřadujícího mistra ČR, se ve Mšeně sešla celá česká špička, včetně jezdců, kteří jezdí v Anglii či jinde v Evropě. Závody to byly parádní, navíc s bezchybnou a dokonalou „předváděčkou“ nového mistra ČR – Lukáše Drymla. Nic neponechal náhodě, od prvního až k poslednímu vystoupení šel tvrdě za svým cílem, byť ne vždy odstartoval na první pozici. Ale v průběhu všech rozjížděk si dokázal poradit se všemi soupeři, z nichž nejvážnějším konkurentem byl Josef Franc. Bronzovou příčku si překvapivě, ale zaslouženě dokázal vybojoval plzeňský Zdeněk Simota, který odsunul Antonína Švába z účasti ve finále. Výsledky: 1. Lukáš Dryml (ZP Pardubice), 2. Franc (Olymp), 3. Simota (Plzeň), 4. Aleš Dryml (Pardubice), 5. Šváb, 6. Rymel (oba Olymp).

(kh)