V Chorvatsku bylo pěkně 
  Čtyřicet žáků naší školy jelo na ozdravný pobyt k moři do Chorvatska. Od školy jsme odjeli  ve 20 hodin. Byli jsme natěšeni. Cesta byla dlouhá, jeli jsme 15 hodin  Zastavovali jsme převážně u pump, abychom se trochu protáhli. Když jsme dojeli do Bibinje, všichni byli překvapení, jak to tam hezky vypadá, bydleli jsme v apartmánu IVO. S holkami jsme dostaly pokoj dole – čtyřlůžkový. Vybalili jsme si a hned jsme se šli všichni koupat k moři. Přišli jsme na oblázkovou pláž, koupali jsme se a lovili mušle a kamínky. Pláž byla asi 10 minut od apartmánu.

   Druhý den jsme šli do města na zmrzlinu. Prošli jsme se po městě, moc obchodů tam nebylo na to, že to tam žije hlavně večer. Zmrzlina byla dobrá a velká. Večer jsme hráli hry a měli diskotéku. Ve středu jsme podnikli plavbu na lodi VIR, bylo to skvělý, až na to , že foukal studený vítr. Některé děti si mohly vyzkoušet kormidlovat loď. Ve 13 hodin kormidelník zakotvil a my jsme se šli koupat do laguny. Mezitím uvařili oběd. Ve 14 hodin jsme na lodi obědvali, oběd (steak, zelenina, chléb) byl výborný. Po obědě někteří skákali z lodě, i pani Vaňková skákala, bylo to dobrý. V 16 hodin jsme vyrazili domů.

   V pátek jsme jeli do Zadaru, prohlédli jsme si staré město, nakoupili suvenýry a zajeli do letoviska Borik. Tady se někteří  vykoupali ve velikých vlnách, bylo to dobrý, ale foukal studený vítr. V sobotu jsme už museli balit a jeli jsme domů. V autobuse byla sranda, protože autobus v Maďarsku zabloudil. Domu jsme tedy dojeli až v neděli v 15 hodin. Moc se mi tam líbilo.

Lenka Nečasová, žákyně  6. třídy ZŠ Mšeno