Koncem školního, ale i cvičebního roku se nám v Sokole nahromadilo několik akcí, které jsme uspořádali jak pro naše svěřence, tak i pro širokou veřejnost. S příchodem teplých dnů se dětem moc nechtělo do pravidelného cvičení, a tak se stalo, že se mnohdy ani nesešly na své hodiny.

   Příliš velké horko se zřejmě odrazilo v účasti na Dni dětí, který se konal 28. května za sokolovnou. Oslavu jsme chtěli uspořádat jako „Dětský den v maskách“ se soutěžemi a tancem. Sešlo se však jen 15 dětí s rodiči. Ostatní zřejmě dali přednost koupání. Proto jsme připravili jen několik soutěží na trávě, dále vodu na ochlazení do dvou bazénků, limonády a sladkosti.

   Další akcí – v sobotu 4. června – byl již 3. ročník Běhu Terryho Foxe se startem na mšenském koupališti. I přes deštivé počasí odstartovalo 125 běžců včetně dvou vozíčkářek z Prahy a jednoho cizince (Holanďana). Uskutečnil se také doprovodný program.

   V úterý 7. června se vydalo celkem 44 plavců na zájezd do krytého bazénu v Neratovicích. V pondělí 20. června byl uspořádán výlet na farmu Laka do Ráje, kde jsme si zajezdili na huculských koních a poseděli při táboráků s opékáním vuřtů. V úterý 21. června nám pan František Matoušek ochotně zapůjčil své loďky a my všichni mohli vyzkoušet své vodácké umění na rybníku Jezero. V sobotu 25. června se uskutečnil již tradiční volejbalový turnaj smíšených družstev za sokolovnou ve Mšeně.

   V plánu máme ještě poznávací výlet, který učiní tečku za první polovinou celoročního sokolského snažení. Avšak ani o prázdninách nebudeme příliš zahálet. Na 9. červenec je připraven sportovní triatlon (vedoucí Martin Mach). Srpen bude patřit kempování u rybníka v Nedamově.

Dana Dlouhá