Součástí Kadlínské poutě,  která se uskuteční pod názvem „Kadlínské léto – pouť 2005“, bude i výstava obrazů úspěšného mělnického malíře Vlastimila Týmy. Výstava obrazů v Kadlíně to bude již v pořadí devátá. Při pořádání výstav obrazů jsme vedeni snahou propagovat a vystavovat díla  malířů z našeho okolí. I když Mělník je od nás kousek dál, dosavadní úspěšné výstavy pana Týmy nás vedou k poznání, že jeho obrazy se valné většině lidí budou líbit.

   Vystavovat bude oleje a  akvarely, kde převahu budou mít přírodní motivy z Vysočiny, jižních Čech a Českého ráje, kam mělnický rodák (nar. 2. 10. 1930) zajíždí za náměty svých obrazů. Maluje realisticky, zachycuje místa a věci, tak jak jsou. Dává přednost barevnému podzimu se svou pestrou paletou barev.

   Původním povoláním ekonom,  který v letech  1966-1970 navštěvoval výtvarný obor na Lidové škole umění, který vedl akademický malíř Vladimír Veselý. V letech 1973 až 1981 se zdokonaluje u akademického malíře Františka Emlera. Poprvé vystavoval v roce 1976  ve Věži. Před poslední výstavu v mělnickém muzeu, která pro značný divácký zájem musela být prodloužena to byla více jako desítka dalších úspěšných výstav. O skutečném uznání uvedeme dva zápisky z návštěvní knihy regionálního  muzea Mělník:

   20. 1. 2005: Děkujeme za hezký zážitek z výstavy. Ať se dílo daří i v příštích letech.  Blanka a Vladimír Štráchalovi. Vaše obrazy mluví za člověka a k člověku. V tom je jejich působivost a krása. Jiří Velický s rodinou.

   Přijďte i vy podívat se na krásné obrazy a napsat své vlastní vyjádření k mistrovu dílu.

Zdeněk Šesták