Manžele Stinkovy jsem poznal před lety ve Vysoké Libni, kde jsem měl tu čest zajišťovat se svou kapelou hudební doprovod při jejich tanečních kurzech. Spolupracoval jsem s nimi velmi rád, protože jsou oba opravdoví „profíci“ a navíc velice příjemní lidé. Proto mne velmi zaujala informace, že na letošní jaro chystají kurz i ve Mšeně. Na úvod nezbytné představení:

   Výuku tance začala Hana Stinková od r. 1967, s manželem spolupracuje od r. 1985. Společně uvádějí do společenského života zájemce o tanec a společenské chování v Mladé Boleslavi, Mnichově Hradišti, Kosmonosech, Bezně, Bakově, Vysoké Libni, Velkém Újezdě, Kanině a dalších místech nejen boleslavského okresu. Kromě běžných základních a pokračovacích tanečních kurzů se věnují i taneční výuce tělesně a mentálně postižené mládeže.

   Neopomíjejí ani dospělé, pro které každoročně pořádají základní i pokračovací „Taneční párty pro dospělé“ či „Nedělní taneční večery pro dospělé“. Ve svých výukových programech mají zařazen i průřez pravidly společenského chování, což je s povděkem kvitováno. Pro zájemce o taneční sport pořádají letní a zimní taneční soustředění.

   I v letošním roce nabízejí něco nového – Jarní taneční kurzy v civilu. Je to jakýsi průzkum „trhu“, jak by reagovali ti, kteří mají své základní taneční před sebou a nejsou velkými příznivci klasických tanečních v oblecích, kravatách, ale ani podzimních termínů. Z ohlasů se dozvídají, že pro některé z chlapců je v jejich věku oblek něco nemyslitelného. Přesto by ale rádi do kurzů chodili. Jistě i v rámci nákladů na taneční může být položka za oblek vítanou úsporou. Po zvážení všech pro a proti se rozhodli taneční realizovat. Volnější forma oblečení by měla přilákat i ty, které taneční pohyb láká a tvrdí, že některé tance v saku, kravatě a v rukavicích se nedají vychutnat.

   Závěrečné shrnutí: Taneční kurzy ve Mšeně začnou 1. dubna 2005 v sále základní školy. Přihlášky obdržíte v sekretariátu ZŠ Mšeno nebo s dalšími informacemi na tel. 605 431 497, 608 481 716 nebo 326 327 694, e-mail: stinkajan@quick.cz, internet: www.tanecni-studio.cz

Karel Horňák