Ohlasy na zdařilou kulturní akci v MKD Mělník 
Taneční orchestr ZUŠ Mělník
   V úterý 8. února pořádal Městský úřad ve Mšeně zájezd do Masarykova kulturního domu v Mělníku, kde se konal koncert Tanečního orchestru ZUŠ Mělník. Již třikrát jsme měli možnost si poslechnout skvělou hudbu v podání tohoto orchestru na mšenském koupališti.

   Moc jsme se těšili. Jen jsme měli obavu, aby se opravdu jelo, neboť byly trochu problémy s obsazením. Nakonec to však vyšlo, byť nás bylo jen deset, z toho 4 baráčníci. Paní starostka měla na naší výročce pravdu, když řekla, že baráčníci jsou všude. Nevím, jestli důvodem tak malé účasti byl televizní seriál „Rodinná pouta“, nebo Mšeňáci holdují „bačkorové kultuře“. Musím podotknout, že cestu hradil městský úřad a vstupné na koncert bylo dobrovolné, takže ani to nemohlo zatížit rodinný rozpočet.

   K samotnému koncertu: Kdo tam nebyl, přišel o hodně. Koncert začal téměř hodinovým předvedením písniček dívčí kapelou Minerva, vedenou panem Němcem, který ji dal dohromady teprve v září loňského roku. Dívky za tak krátkou dobu toho dokázaly opravdu hodně, bylo to super. Po krátké přestávce následoval Taneční orchestr ZUŠ Mělník pod vedením pana Karla Horňáka. Toto vystoupení trvalo s krátkou přestávkou dvě hodiny, ale nikdo se nenudil. Příjemné bylo i to, že hlediště bylo téměř plně obsazené. Děkuji touto cestou účinkujícím za krásný zážitek. Byl to opravdu příjemně strávený čas. Měli bychom se umět radovat z každé hezké chvíle v životě a tahle k nim patřila.

Marie Říhová

Je úterý 8. února a my odjíždíme na kulturní akci pořádanou MěÚ Mšeno autobusem SOK na Mělník. Přijeli jsme opravduDívčí skupina Minerva ze ZUŠ Mělník včas. První dojmy však byly rozpačité, sál byl skoro prázdný, jsme mezi prvními. Pozor však, zakrátko se prostory Masarykova kulturního domu zaplňují. Zjišťujeme, že „Mšeňáků“ je tu více, než jelo s námi. Přijeli totiž vlastními dopravními prostředky, a to mluví za vše. Nechat si ujít tak krásné, fantastické vystoupení by bylo „hříchem“.

   Když člověk uváží, kolik přípravy a také volného času musí obětovat všichni ti, kteří ten večer připravili a vystoupili, patří jim velké poděkování a uznání. A vám, pane učiteli Horňáku, přeji, abyste měl kolem sebe stále tolik nadšenců a perfektních spolupracovníků jako dosud. Stále více úspěchů a takových akcí vám ze srdce přeje

Zdeňka Kaulerová