Pohodička v mateřince
  V prosinci jsme zase měly spoustu práce. Blížily se přece Vánoce, a to je nějakých příprav. 10. prosince jsme se sešly v naší školičce s maminkami a kamarády ze školy na 2. výtvarném odpoledni, tentokrát s názvem „Vánoční inspirace“. Zdobili jsme svíčky voskovými plátky, až z nich byly svíčky vánoční. Potom vznikaly ty nejúžasnější vánoční svícny na světě! Byly totiž vlastnoručně vyrobené. Šišky, větvičky a jiné ozdůbky jsme samy nasbíraly na výpravách do lesa. Všechny ty krásné svícny ozdobily vánoční stoly ve školce i u nás doma.

   A to byl teprve začátek naší práce. Teď to teprve nastalo – příprava vánoční besídky a dalších vystoupení. Nejdřív jsme se vydaly na návštěvy s vánočními přáníčky a s písničkou na středisko k paní zubařce, do zubní laboratoře a na dětské středisko. Bylo to bezva – jízda na zubařském křesle i obrázky na vybarvování a bonbónky s vitamíny. Také jsme navštívily Městský úřad ve Mšeně, kde jsme zpívaly, přednášely a mlsaly, ale i rozdávaly přáníčka, zvonečky a svícínky, se kterými nám trochu pomohly paní učitelky. Jedno odpoledne jsme se sešly s babičkami a dědečky ze Mšena u paní starostky, hezky jsme si povídali a rády jsme je potěšily vánočním vystoupením.
Pohodička v mateřince
   Další naše návštěva mířila do Domova seniorů. Tam my máme spoustu kamarádek a kamarádů, kteří chodí zase na oplátku na návštěvu k nám. Jako správní hosté jsme přinesly dárky – tanečky, písničky, básničky a malé ozdůbky a taky srdce na dlani a dobrou náladu. A ani my jsme neodešly s prázdnou. Nesly jsme si do školky plnou náruč lásky a pohody, obří vánoční přání a něco sladkého na náš mlsný zoubek.

   Teď už jsme se nemohly dočkat té „naší“ besídky a hlavně – copak bude pod stromečkem? A tak jsme pilně nacvičovaly pohádky, co byly překvapení, zpívaly a přednášely, vyráběly dárky a vánoční přání, aby bylo něco pod stromeček a ze všeho nejvíc jsme se těšily! My se totiž umíme těšit, to byste koukali. A těšení nebylo zbytečné. Besídka měla v obou třídách obrovský úspěch. Pohádky byly prostě pohádkové a dárků přinesl Ježíšek hromadu. A aby se nám po všech těch sladkých návštěvách nekazily zoubky, poslal nám Ježíšek po paní Kejhové od VZP nové zubní kartáčky a voňavé pasty.

   Opravdu to byla vánoční pohodička a my doufáme, že i u Vás bylo tak krásně vánočně jako u nás.

děti z MŠ ve Mšeně