Naše Mateřská škola Mšeno má úspěch a sice ve zpracovaném projektu pro práci s dětmi s názvem Jaro se probouzí a téma: Zvířátka jsou naši kamarádi, podtéma: Zvířátka, která bydlí u naší babičky.

   Jedná se prakticky o završení pedagogické práce, která byla již v minulosti v naší mateřské školy posouzena školní inspekcí velice kladně a MŠ byla požádána na základě převážně vynikajících výsledků pedagogické práce o spolupráci v oblasti tvorby pedagogických projektů v rámci internetového metodického portálu Výzkumného pedagogického ústavu Praha, kde od 1. 9. 2004 zveřejňují úspěšné projekty jako ukázku práce pro MŠ v celé ČR.

   Tento konkrétní projekt zpracovala ředitelka MŠ paní Dana Svobodová spolu s paní učitelkou Bohuňkovou, jedná se vlastně o vzdělávací plán pedagogické práce s dětmi vázaný k určitému tématu. A nejenom na internetovém portálu, ale tento projekt je zařazen do učebnicových materiálů a bude použit pro potřeby výuky nových pedagogů.

   Inspektorka Mgr. Zuzana Bečvářová poblahopřála a poděkovala výše jmenovaným učitelkám z Mateřské školy Mšeno a městu jako zřizovateli přísluší totéž. Děkujeme za dosavadní práci, blahopřejeme a jsme hrdi na to, že práce našich učitelek, jejich dobré výsledky a zkušenosti poslouží k rozvoji nových mladých pedagogů.

Marie Štráchalová, starostka města Mšena