Město Mšeno získalo v roce 2004 ze státního rozpočtu nevratné dotace ve výši 3,2 mil. Kč. V roce 2004 byly finanční prostředky použity na: rekonstrukci fasády ZŠ 2 mil. Kč, znovuobnovení muzea ve Mšeně 700 tis. Kč, rekonstrukce Mariánského sousoší 500 tis. Kč. Pro letošní rok 2005 bylo opět na návrh poslance Jiřího Třešňáka, započteno do státního rozpočtu 3,6 mil. Kč, určených jako nevratná dotace na opravu koupaliště ve Mšeně.

   Jaký je způsob získání těchto dotací? Každý poslanec vládní koalice má možnost od roku 2004 podat návrh na priority investičních akcí v rámci svého volebního obvodu v částce cca 15 mil. Kč. Požadavky jednotlivých obcí za okres Mělník předal poslanec za ČSSD Ing. Jiří Třešňák. Z celkové částky 15 mil. Kč, kde mohl přítel Třešňák určit priority, získalo Mšeno v roce 2004 více než jednu pětinu, tedy uvedených 3,2 mil. Kč, a to i přes skutečnost, že volební obvod poslance Jiřího Třešňáka zahrnuje celý okres Mělník, tedy i taková města jako Mělník, Kralupy nad Vltavou, Neratovice apod.

   Proč se o této skutečnosti zmiňuji? Velice mě mrzí, když z úst některých zastupitelů slyším, že ze strany ČSSD jde ve Mšeně pouze o politickou agitaci, která nic nepřináší, jak špatně je Mšeno vedeno starostkou Marií Štráchalovou a jak „ONI“ by vše dělali lépe. Myslím, že za každého by měly mluvit skutky. V době opoziční smlouvy měli poslanci za ODS k dispozici každý rok 3 miliardy (!) ze státního rozpočtu, kde si mohli tito poslanci priority určit. Že v té době nezískalo Mšeno z těchto prostředků nic asi každý víme. Komu tedy jde opravdu o Mšeno, je snad z těchto faktů zřetelné.

Ing. Jaromír Flígl, člen OVV ČSSD Mělník