V neděli 5. 12. jsme se poprvé zúčastnili tradičního Mikulášského volejbalového turnaje, na který nás pozvali organizátoři ze Střední integrované školy v Mělníku. Mezi dalšími pozvanými byli „Ještěři“ z Mělníka, „Cholerici “ ze Řepína, hráči ze Sokola Mělník, Spolany Neratovice a organizátoři z ISŠT.

   Hrálo se netradičním systémem „každý s každým“ na 20 minut, za obvyklé účasti čtyř mužů a nejméně dvou žen v družstvu. My jsme odjížděli v netradičním – obráceném složení, tj. 4 ženy a 2 muži. I když v našem oddíle mají muži převahu, zde jejich absenci musely zachraňovat ženy. Možná proto jsme neodjížděli na turnaj s velkými ambicemi. Především jsme si chtěli zahrát pěkný volejbal a v rámci možností reprezentovat náš oddíl.

   Všichni soupeři na zápasy s námi nastupovali s pocitem jednoduchého vítězství a nepředpokládali, že bychom je v tomto složení porazili. Opak byl pravdou, naše převážně ženské „mužstvo“ za velmi výrazné pomoci našich dvou mužů dokázalo téměř nemožné - 4 týmy jsme porazili a s družstvem Spolany jsme uhráli remízu. Výsledkem bylo tedy neuvěřitelné celkové 1. místo.

   Poslední zápas jsme museli odehrát jen v pěti, neboť při obětavém zákroku se zranila naše hráčka Alena Vyskočilová a turnaj bohužel nedohrála. Dalšími hráčkami, které bojovaly i za ni, byly Jana Malinská, Dana Guttenbergová, Hana Nečasová a velké zásluhy na vítězství měli i dva naši hráči – Milan Koloc a Pavel Nečas.

Hana Nečasová