Crrrrr, crrrrr! „Ahoj, tady jsou děti z mateřské školy! Je tam někdo? Víte, proč vám voláme? No přece proto, abychom se pochlubily. Představte si, že až budeme velcí, tak z nás budou potápěči. My se totiž učíme plavat v bazénu na Mělníku. Anebo ne. My budeme raději malíři. Malovat se zase učíme ve výtvarném kroužku. A nejspíš u toho budeme mluvit i anglicky. Angličtinu se totiž učíme s paní Křížovou. To byste koukali, co my už toho známe. Věřte, nevěřte, ale s námi do naší školky chodí maminky i tatínkové. Chodí si s námi hrát, kreslit, vyrábět si podzimní květináče a vánoční svícínky. A taky nám shrabali listí z celé zahrady.

   My taky chodíme na návštěvy. Do domova seniorů zpívat a přednášet, k lékaři, abychom se ho nebály, a taky do školy. Tam jsme vám jednou i spaly. To bylo v říjnu a spolu s dětmi ze školy jsme byly na Noční družině. A teď dobře poslouchejte – nikdo z nás se nebál a neplakal.

   Jinak taky chodíme do divadla a divadlo chodí za námi do školky, viděly jsme živé sovičky a velké i malé dravce, ukazovali nám, jak se máme chránit před zlými pejsky. A to příště, až Vám zase zavoláme, tak vám řekneme, co všechno pro nás naše paní učitelky připravily po Novém roce. Tak se mějte hezky a všem Vám přejeme hodně štěstí v novém roce 2005.“

   Túú, túú, túú.