Po období relativního klidu se s dotazy na internetových stránkách města doslova „roztrhl pytel“. Svědčí o tom ostatně strana 4, plná zvídavých otázek. V úterý 16. listopadu přišel dotaz, adresovaný starostce Marii Štráchalové, až z daleké Jižní Ameriky:

   Jsem z Brazílie a poslal jsem e-mail na českou ambasádu v Brazílii. Odpověděli mi, že bych mohl napsat vám, abych zjistil něco o své rodině. Moje prababička odešla ze Mšena v roce 1894 do Brazílie a jmenovala se Antonie Kulhánková. Narodila se ve Mšeně 11. října 1876. Rád bych věděl, jestli existují dokumenty z této doby (1876), protože bych rád získal její rodný list. Je to pro mě velice důležité. Mám rodný list svého pradědečka (František Rybár/ř), který se narodil v Českém Dubu. Budu rád, jestli mi pomůžete. Můžete psát také německy. Díky za vše. Jorge Rybár
e-mail: georgia@brvadvogados.com.br

   Máte-li jakékoli informace o výše zmiňované paní Antonii Kulhánkové, pište na připojený e-mail, nebo je sdělte do redakce Mšenských novin. Vaše poznatky připojíme k odpovědi p. starostky.