V sobotu 9. 10. proběhlo ve Mšeně popáté loučení s plochodrážní sezonou – Super Prix 2004. Již tradiční závod sponzorských dvojic měl znovu výborné obsazení, a tak o dramatické okamžiky nebyla nouze. Letošní novinkou byl vložený závod juniorů do 125 ccm.

   V hlavním závodě se představilo sedm sponzorských dvojic, ve kterých nechyběli ani Bohumil Brhel a Aleš Dryml, dva účastníci letošního ročníku Grand Prix. Třetí český účastník tohoto prestižního seriálu Lukáš Dryml se z důvodu zranění ve Mšeně objevil alespoň v roli diváka. V dramatickém souboji do poslední jízdy nakonec o jediný bod zvítězila dvojice firmy MPM ve složení Brhel – Wolff před dvojicí firmy Kohút Dryml – Fencl. Na třetím místě se s mírným odstupem umístil pár firmy Rimini Šitera – Tomíček. Ve vloženém závodě stopětadvacítek zvítězil letošní mistr republiky Pučko před Slavatou a domácím Wasyliwem.

   Znovu výborně zabezpečený závod tak uzavřel letošní pro Mšeno úspěšnou sezonu. Mšenský plochodrážní klub uspořádal letos celkem 10 úspěšných závodů včetně závodu Mistrovství Evropy a Finále Mistrovství ČR dvojic. Velkou pozornost klub věnoval také mládežnickým závodům. V rámci Tréninkového centra mládeže, které zde za podpory Středo-českého kraje již druhý rok funguje, se zde pořádaly dva závody Mistrovství ČR juniorských družstev a také finále Mistrovství ČR juniorů do 19 let. Pro nejmladší závodníky jsme uspořádali celkem pět (!!!) závodů kategorie do 125 ccm, z toho 3 mistrovské, což je nejvíce ze všech pořadatelů u nás. Plochodrážní klub Mšeno v letošní sezoně získal vedle nesporných pořadatelských úspěchů také celou řadu úspěchů sportovních. Získal titul Mistra ČR v soutěži dvojic (Rymel – Stojanowski), druhé místo v Mistrovství ČR juniorských družstev (Šitera –Kollert), a také druhé (Šitera) a čtvrté (Kollert) místo v Mistrovství ČR juniorů do 19 let.

   K úspěchům jistě patří i třetí místo Martina Wasyliwa v Mistrovství ČR do 125 ccm a čtvrté místo Filipa Šitery Mistrovství ČR juniorů do 21 let. I přes velkou smůlu, kdy zranění vyřadila na celou sezonu naše opory Michala Makovského, Slawomira Drabika a juniora Matyáše Hlaváčka a v závěru sezóny i Adriana Rymela, jsme dosahovali výborných výsledků i v extralize družstev. Do posledního závodu jsme figurovali na třetím místě a až smůla v posledních dvou závodech nás odsunula na tradiční čtvrté místo. I v této soutěži jsme i při neúčasti Tomáše Topinky prokázali další výkonnostní růst. Tyto úspěchy jsou zásluhou všech členů, kteří se na činnosti klubu podílejí, i našich partnerů, kteří nám pomáhají činnost klubu zabezpečit finančně. Velké poděkování patří i Středočeskému kraji a konkrétně přímo hejtmanovi Ing. Petru Bendlovi, který svou záštitou významných akcí a také finanční podporou pomohl zdárnému průběhu celé sezony.

Vladimír Wasyliw