Žáci osmé třídy společně s druháčky z naší základní školy se v úterý 21.září na malou chvíli ocitli ve středověku. Přesněji v historické vesničce řemesel a umění a bylinné zahradě v Ostré u Lysé nad Labem.
  
   Děti se v poklidné atmosféře vesničky seznámily s jednotlivými řemesly. Při vyprávění průvodkyně zhlédly ukázky tradičních řemesel : dráteníka, hrnčíře, provazníka, kameníka, truhláře či svíčkaře. Výrobky řemeslníků si také mohly zakoupit na středověké tržnici a osvěžení nalezly v hodovně, kde si pochutnaly na keltských palačinkách z pohankové mouky a ochutnaly bylinné sirupy.

   Zajímavostí byla prohlídka bylinných zahrad firmy Botanikus, které jsou tvořeny různými typy okrasných a produkčních zahrad. Měli jsme možnost si prohlédnout zahradu kulinářskou, klášterní, čínskou, zeleninovou, zahradu přírodních rostlin a také sad starých odrůd ovocných dřevin. Děti nejvíce zaujal labyrint neboli bludiště , které je složeno ze tří bludišť různého tvaru a velikostí. Bohužel si děti tento zajímavý labyrint pro náhlý déšť nestačily proběhnout úplně celý, ale i přes nepřízeň počasí se všem žákům výlet velice líbil.

Hana Nečasová