Protože domácí klimatické podmínky nedovolují zhruba měsíc před zahájením letošní domácí plochodrážní sezony trénovat na žádném z českých stadionů, muselo  Tréninkové centrum mládeže při PDK Mšeno zorganizovat své první letošní tréninkové soustředění až v Itálii.
   Po čtvrteční celodenní cestě dorazila během noci celá výprava, čítající 10 závodníků a doprovod, do místa Castelleto di Branduzzo, asi 70 km od Milána. Zde je přivítal krásný víceúčelový areál, kde vedle plochodrážního oválu byly také dráhy pro motokros, supermoto, minibike, motokáry a vodní skútry. O takovém areálu si v Čechách můžeme nechat jen zdát. Na výborně připravené dráze tu během pátku a soboty absolvovali účastníci soustředění pod vedením pana Antonína Kaspera čtyři vydatné tréninky a poprvé po zimní přestávce otestovali sebe i své stroje. Zatímco drobné pády se obešly vesměs bez následků, horší to bylo s technikou. Celkem pět rozbitých motorů za dva dny znamená pro některé jezdce vedle nákladů na toto soustředění další výrazný zásah do finančních zdrojů. Motivaci mladíkům však jistě dodala účast Bohumila Brhela, závodníka absolutní světové špičky. Tento účastník loňského i letošního ročníku seriálu Grand Prix využil nabídnutou příležitost k přípravě na letošní sezonu a byl pro začínající jezdce velkým vzorem. Někteří z mladíků neodolali pokušení a na vypůjčeném stroji vyzkoušeli ve chvílích volna na sousední dráze i další motocyklovou disciplínu - supermoto. Nutno podotknout, že se po chvíli mohli směle rovnat s domácími jezdci, kteří v té době na vlastních strojích na dráze trénovali.
Všichni účastníci soustředění, kteří byli s jeho zajištěním i organizací maximálně spokojeni, se ještě v sobotu odpoledne vydali na zpáteční cestu, aby po více než 1 100 km dorazili v neděli nad ránem do svých domovů. Všichni věří, že se podaří dovézt příjemné jarní počasí také k nám, aby mohli navázat na započatou práci dalšími tréninky i na domácích oválech a výsledky pak zúročit na závodech v barvách PDK Mšeno.

(vw)