Mšeno - Loňský kalendář Okrašlovacího spolku pro Mšeno a okolí zakončily dvě tradiční prosincové akce - Česko zpívá koledy a Vánoční hostina pro zvířátka. Na první jmenované se ve středu 11. prosince na mšenském náměstí Míru sešlo více než čtyřicet lidí, kteří si chtěli v adventním čase společně zazpívat známé vánoční koledy, popovídat si a ochutnat i nějaké vánoční cukroví. Letos malé i velké účastníky hrou na kytaru doprovodil Petr Procházka z romanovské hájovny.

O tři dny později, v sobotu 14. prosince dopoledne, se u koupaliště sešli odvážlivci s batohy a taškami plnými krmení pro ptáčky, veverky a další lesní zvěř. Proč odvážlivci? Z nebe totiž padala jedna kapka za druhou, což řadu tradičních účastníků bohužel odradilo. A není ani divu. I tak se ale na Vánoční hostině pro zvířátka sešlo šestnáct nadšenců, z nichž někteří byli vybaveni deštníkem, jiní pláštěnkou. Po zásobení krmítka v Debři pokračovala „mokrá“ výprava do Hlovce, kde si každý opekl oblíbený špekáček.

Na závěr je třeba poděkovat všem příznivcům našich aktivit a našim podporovatelům. Je pěkné, že se vloni jedna účastnice našich akcí z Prahy rozhodla poslat nám příspěvek na činnost, zrovna tak náš příznivec ze Zlína. Velkou podporu jsme letos zaznamenali z Chorušic. Tamní 1. zemědělská a.s. Chorušice nám nezištně věnovala nemalý finanční dar a podpořit se nás rozhodli také zastupitelé obce Chorušice. Vedle toho si na nás vzpomněli i mšenští zahrádkáři. Velice si toho vážíme!

Přejeme všem krásný rok 2020.

Jiří Říha
předseda spolku