Mšeno - Vánoční svátky většina lidí tráví v klidu, často doma na pohovce u pohádek. Stolní tenisté ze Mšena to ale mají jinak. Už tři desítky let se o Božím hodu vánočním scházejí, aby se trochu protáhli. A jinak tomu nebylo ani v uplynulém roce.

Oddíl stolního tenisu SK Mšeno v tělocvičně mšenské základní školy uspořádal tradiční vánoční turnaj. Ten podle předsedy oddílu Václava Kummera zaznamenal hojnou účast. „Sešlo se nás třicet, takže o pěkné souboje nebyla nouze,“ řekl Václav Kummer a dodal, že turnaj je každoročně vyhlášen pro dvě kategorie - registrovaní a příchozí.

V kategorii registrovaných, která se skládala ze členů mšenského oddílu, na jednom ze čtyř zelených stolů bojoval tucet hráčů. Na dalších třech stolech pak své síly porovnalo dalších osmnáct sportovců, kteří si přišli zpestřit sváteční den.

Mezi registrovanými exceloval Petr Malý, který si domů na rok odnesl putovní pohár, druhé místo obsadil Zdeněk Bízek a pomyslný bronz bral Václav Kummer.

Kategorii příchozích ovládl Ladislav Píč, druhé místo vybojoval Vladimír Grát a třetí příčka patřila Břetislavu Janouškovi.

Mšenské vánoční turnaje ve stolním tenisu mají dlouhou tradici, která začala už v osmdesátých letech minulého století. Nejnižší účast turnaj zažil v roce 2017, kdy dorazilo jen 15 hráčů.

Jiří Říha