Mšeno - Advent jsme ve mšenské školce zahájili první prosincovou neděli tradičně krátkým vystoupením na náměstí při rozsvícení vánočního stromu. Při společném setkání jsme tak poprvé přivítali nádech Vánoc.

V úterý poté několik dětí vyrazilo do Lobče. Na tamním zámku se totiž konalo vánoční setkání místních. Děti přednesly básničky a zazpívaly písničky. Byly za to odměněny výbornou večeří.

Další, pro nás důležitou součástí adventu, byla návštěva Mikuláše ve školce. Dříve než k nám ovšem Mikuláš dorazil, poslal do školky divadélko se hrou „O dvou hladových čertech“. Představení probíhalo ve veselém duchu, bylo plné písniček a jednoho velkého moudra, a to, že „bez práce, nejsou koláče“. V závěru hry na to přišli i samotní čertíci. Pohádkoví čerti byli veselí a naštěstí jediní, kteří se ve školce toho dne objevili. O chvilku později dorazil Mikuláš v doprovodu své andělské družiny. Všichni děti mu slíbily, že se polepší. I když, jak se ukázalo, podle mínění místních pidilidí, jsou to v 99,9% vskutku hodné děti.

Nečekanou mikulášskou čokoládovou nadílku nám připravil Václav Háze, kterému tímto děkujeme.

Nejdůležitější akcí před Vánoci je bezesporu vánoční nadílka a besídka. Tu letošní nám trošku zkomplikovaly předvánoční bacily, měli jsme jich plnou školku. Už dopoledne do školky zavítal Ježíšek a přinesl nám spoustu dárků. Odpoledne jsme si společně s rodiči zazpívali, vyzkoušeli nové hračky a poseděli u čaje a cukroví. Bylo to vydařené odpoledne.

Pak už zbývalo jen pár dní na to, abychom si ve školce pohráli s hračkami, které jsme nalezli pod stromečkem, a pak jsme se, plni očekávání, těšili na Vánoce.

Přejeme vám i vašim blízkým, ať vaše hvězda v novém roce jasně září.

Za kolektiv MŠ Lucie Zelenková