Mšeno - Vážení sportovní přátelé, nabízím vám tradiční hodnocení části soutěžního ročníku 2019/2020 v našem klubu SK Mšeno.

A – tým

Letní přípravu na podzimní část sezony 2019/2020 jsme zahájili na konci července. Účast hráčů na trénincích byla vcelku slušná a přivítali jsme mezi námi navrátilce z Mělníka Petra Dvorného. Bohužel se nám uzdravil z dlouhodobě zraněných jen Wasyliw. Další hráči - D. Kolumpek, Matúšek, Guttenberg ml. se uzdravit nestihli. Pouze Guttenberg ml. se pomalu začal zapojovat do přípravy a zatěžovat operované koleno. Musím se přiznat, že jsem šel do začátku sezony s obavami. Od jejího začátku jsme navíc měli velkou smůlu na zranění a nemoci, takže jsme snad ani jeden zápas neodehráli ve stejné sestavě. Hned ve druhém zápase si Valenta zlomil ruku a kvůli tomu 5 týdnů chyběl. Opět se ale prokázalo, že máme zdravé jádro, které se pevně semklo, a předvedli jsme, že umíme bojovat i hrát fotbal. Poslední utkání podzimu jsme kvůli neproměňování šancí bohužel nezvládli, a tak přezimujeme na 6. místě tabulky s minimálním odstupem na čelo, což je víc, než jsem čekal. Nakonec je to ale oprávněné umístění. Vyzdvihnout musím našeho brankáře a celou obranu, protože máme třetí nejnižší počet obdržených branek z celé soutěže. Problémy jsme měli trochu se střílením branek, ale i to se postupem času zlepšilo. Za zmínku stojí i to, že naším nejlepším střelcem je nejmladší člen kádru – dorostenec Marek Zajíc. V zápasech jsme protočili 21 hráčů a pouze 2 hráči mají odehraný plný počet zápasů. To svědčí o tom, že v některých zápasech byly naše problémy se sestavou opravdu velké. Velmi si proto cením toho, jak jsme se s tím popasovali. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem hráčům, kteří do našich zápasů zasáhli a mají zásluhu na dobrém podzimním umístění. Nyní nás bude čekat odpočinek a někdy v únoru zahájíme přípravu na jaro, abychom byli opět v dobré kondici.

realizační tým – Vladimír Grát, Jiří Guttenberg st., Dana Guttenbergová, Roman Kormoš

B – tým

Béčko předvádělo v některých zápasech dobré výkony, ale stejně jako áčku se ani béčku nevyhnuly ztráty hráčů. Jako pozitivní vidím to, že se v béčku objevilo několik nových i staronových hráčů, za což jsme rádi.

trenér - Roman Kormoš

dorost

Dorost na tom byl podobně jako áčko. Snad ani k jednomu zápasu nenastoupil dorost ve stejné sestavě a bohužel ani jednou v nejsilnější sestavě. I to mělo za následek prozatímní umístění na poslední příčce. Osobně jsem viděl většinu jejich zápasů a musím říci, že v některých zápasech hráli kluci velmi dobře a chyběl jim jen krůček k tomu, aby byli více úspěšní. Věřím, že na jaře se situace výsledkově zlepší.

trenéři – Lukáš Dohnalík, Jiří Guttenberg st.

starší žáci

Kluci a holky přes léto vyspěli a výsledkem je první místo v tabulce po podzimní části sezony. Většina týmu chodí pravidelně na tréninky, a tak se všichni postupně zlepšují. Radost z toho máme samozřejmě i my trenéři, kteří jim věnujeme svůj čas. Vždy je dobré vidět, že má vaše práce nějaký smysl a výsledek.

mladší žáci

Ti mají vcelku stabilní výsledky a také je u nich znát, že pravidelně a poctivě trénují. Rostou nám zde naděje do starších žáků a většina z nich si už i nějaký zápas ve vyšší kategorii vyzkoušela.

mladší a starší přípravka

Oba týmy poctivě a s nadšením trénují. V mladší přípravce jsme během září přivítali nové naděje. Oba týmy mají také dostatek hráčů a velkou chuť do hry. Výsledky zde nejsou důležité, ale obě mužstva dokázala některé své zápasy vyhrát. A radost ze hry je na nich vidět v každém zápase.

Znovu opakuji, že stále hledáme adepty na trenéry i vedoucí mládeže. Proškolení na trenérskou licenci zajistíme a zároveň nabízíme za tuto činnost i zajímavé finanční ohodnocení. Více informací případně sdělím na tel. 602 851 240.

Ke všem mládežnický týmům mám opět pouze jedinou a opakovanou výhradu. Ta ovšem nesměřuje k hráčům ani k trenérům, kteří se snaží odvést na trénincích i zápasech to nejlepší. Mám na mysli velmi slabou účast rodinných příslušníků na domácích i venkovních zápasech mládeže. Je smutné, když na zápas žáků či dorostu přijede kolem deseti příznivců (rodičů)soupeře a my, jako domácí, máme maximálně tři fanoušky. Výjimkou nejsou ani zápasy, kdy je na zápase sám trenér. Věřte, že pokud na zápas mládeže dorazíte, uvidíte u našich hráčů – vašich dětí velkou snahu, která si zaslouží ocenění v podobě potlesku a pochvaly.

trenéři - Jiří Zabilanský st., Jakub Jedlička, Jiří Guttenberg st.

V letním zamyšlení jsem psal o novém kurtu a vrtané studni na stadionu. Kurt slouží opravdu skvěle a každý, kdo ho využil, chválil jeho kvalitu. Díky studni jsme mohli pravidelně zavlažovat trávník, který se díky tomu kvalitativně ohromně zvedl. Sice to znamenalo víc práce pro Jirku Zabilanského, protože ho musel častěji sekat, ale trávník jsme měli opravdu parádní.

Závěrem chci opět poděkovat všem výše jmenovaným trenérům a členům realizačních týmů. Samozřejmě také všem těm, kteří nám jakkoli pomáhají se zajištěním ostatních věcí kolem fotbalu (občerstvení, dresy, příprava hřiště, doprava na utkání, ...) a v neposlední řadě patří díky také členům výkonného výboru našeho klubu za jejich práci a zastupitelstvu města Mšena za podporu našemu spolku. Poděkování patří samozřejmě i vám, našim věrným fanouškům, za stálou přízeň. Věřím, že nám ji zachováte i v příští sezoně.

Tak jako každý rok i letos plánujeme zakončení roku na hřišti, a to silvestrovským fotbálkem, který by se měl uskutečnit 31. 12. 2019 v 10:00. Přesný termín a čas konání bude uveden včas na našich stránkách.

Vážení členové a příznivci SK Mšeno, dovolte mi, abych nám všem jménem výboru SK Mšeno popřál příjemné a klidné prožití vánočních svátků a do nového roku 2020 pevné zdraví, hodně štěstí, spokojenosti a osobních, sportovních i pracovních úspěchů.

Jiří Guttenberg, předseda SK Mšeno