Zálesácký závod zdatnostiZálesácký závod zdatnostiZálesácký závod zdatnosti
V sobotu 5. dubna uspořádala naše jednota další ročník župního přeboru zálesáckého závodu zdatnosti v Hleďsebe. V ZZZ soutěží tříčlenná družstva v kategorii mladší a starší žactvo a dorost. Letošního ročníku se účastnily 2 týmy staršího žactva a 4 v kategorii mladších.  V této soutěži družstva běží po vyznačené trase a po cestě musí plnit úkoly – otázky z první pomoci, poznávání přírodnin a živočichů nebo z historie Sokola, z praktických úkolů tam je např. šplh na laně, hod na cíl, určení azimutů, první pomoc, vázání uzlů a další. Vítězné družstvo staršího žactva postupuje na přebor ČOS.

Pořadí – starší žactvo: 1. Mšeno A (Machová M., Podpěrová K., Bloudek P.), 2. Mšeno B (Malá G., Podpěrová J., Zelenková R.)

Mladší žactvo: 1. Mšeno (Machová A., Najmanová C., Malý V.) 2. Hosté z Mělníka, 3. TJ Sokol Milovice a mimo soutěž si to zkusilo družstvo z Ovčár.

Atletika
Soutěž sokolské všestrannosti
Poslední dubnovou neděli se skupinka šestnácti sportovců vydala do Kralup nad Vltavou na závody v plavání a atletickém čtyřboji. Mladší žactvo mělo v plavání uplavat 25 m a starší ještě jednou tolik.  Atletický čtyřboj se skládal ze sprintu (50 m nebo 60 m), skoku dalekého, hodu kriketovým míčkem a vytrvalostního běhu (300 m, 600 m nebo 800 m). Celý den nás doprovázelo pěkné počasí a za povzbuzování rodinných příslušníků jsme vybojovali hned 15 medailí.

Plavání – 1. místo: Najmanová Clara, Sobotková Eliška, Najman Jacob; 2. místo: Mojteková Eliška, Doubrava Josef; 3. místo: Hanauerová Stella, Dvorščíková Kristýna, 5. místo: Machová Anna; 10. místo: Hanauerová Alice
Atletika
Atletika – 1. místo: Najmanová Clara, Machová Marie, Najman Jacob; 2. místo: Bláhová Eliška, Papíková Radka; 3. místo: Podpěrová Kateřina, Machová Anna, Doubrava Josef; 4. místo:  Jiranová Anna, Dvorščíková Kristýna, Vyhlas Vít; 6. místo: Turková Valérie, Mojteková Eliška; 9. místo: Vyhlas Josef; 14. místo: Hanauerová Stella, 15. místo: Hanauerová Alice

Všem závodníkům a doprovodu děkujeme.

Pozvánky
TJ Sokol Mšeno pořádá humanitárně-sportovní akci BĚH NADĚJE -  7. 6. 2014.  Celá akce je pojata jako sportovní odpoledne, které se bude konat na koupališti a v přilehlých lesích. V krásné přírodě Kokořínska jsme připravili čtyři trasy: dětská trasa (1 km), rekreační trasa (2,7 km), sportovní trasa (10 km), cyklotrasa (5 km). Trasy jsou voleny tak, aby si každý mohl vybrat přiměřenou, zveme proto občany všech generací i rodiny s dětmi. Zvolenou trasu není nutno celou uběhnout, je povolen jakýkoli druh pohybové aktivity – chůze, jízda na vozíku, s kočárkem apod.  Registrace účastníků od13 h. Start běhu – 14 h. Doprovodný program (vernisáž – výstava fotografií, cimbálová muzika). Více na www.sokolmseno.cz –  Běh naděje

TJ Sokol Mšeno pořádá XVII. ročník volejbalového turnaje smíšených družstev 21. 6. 2014 od 8,30 h na kurtech za sokolovnou.