Mšenské děti dostaly zbrusu nové hřištěSplněné přání

Na rozvojových aktivitách se ve Mšeně podílí už i mládež. Dokazuje to i dětské hřiště, které nově vyrostlo před základní školou. Jako jednu ze svých priorit si ho totiž přáli školáci, kteří se loni zúčastnili setkání veřejného fóra Desatero problémů města Mšena.

Potvrdil to mšenský starosta Martin Mach. „Loni jsme na fóru poprvé zařadili i mládežnický stůl, kde se mládež snažila prosadit své priority. Právě tam zvítězil návrh vybudovat před školou nové hřiště s některými prvky pro větší děti," konstatoval starosta a dodal, že se návrh žáků nakonec dostal mezi pět priorit, které zastupitelé odsouhlasili k vyřešení.
Splněné přání
Osm let staré hřiště už dosluhovalo, herní prvky se pomalu rozpadaly a revizní technik už jeho užívání nechtěl povolit. „Hřiště ovšem není levná záležitost, jde o půl milionu a více. Zkoušeli jsme proto třikrát žádat o dotaci, ale ani jednou jsme bohužel neuspěli," popsal nelehké splnění dětského přání Mach.
Splněné přání
Město ovšem mládež zklamat nechtělo, takže nakonec muselo najít peníze na nové hřiště ve svém rozpočtu. „Rozhodli jsme se omezit opravu márnice a peníze jsme přesunuli právě na realizaci hřiště, které se nám po mnoha vyjednáváních s firmami podařilo sehnat o zhruba sto padesát až dvě stě tisíc levněji," připomněl starosta s tím, že nové prvky vyšly na tři sta padesát tisíc korun, padesáti tisíci se podílela i škola.

Před školou nyní stojí dřevěný hrad s klouzačkou, houpačky a vysoká lanová věž, kterou uvítaly hlavně starší děti. Je zajímavé, že všechny prvky jsou certifikované na tři až čtrnáct let, takže by měli řádění osmáka vydržet i malí houpací koníci.

Jiří Říha