Hodně dobré zábavy i hudby, ale málo silákůPoslední koupání

První zářijová sobota nenesla stopy blížícího se podzimu. Slunce pálilo jako v červnu. Toho v odpoledních hodinách plně využívali náv­štěvníci koupaliště ve Mšeně. Lákala je sem hudba country a rocku. Přík­ladu prvních odvážlivců okusit teplotu vody – byla jako kafe – využili ve chvilce vodomilci od dětí po dospělé zaplněním bazénu. Ve vodě nabízející plavání a skotačení se jim líbilo. Dosavadní vrtošivé počasí ji naštěstí nezchladilo na teplotu Bajkalu. K bufetu a stánku Klášter spechali vodu nemilující suchozemci uhasit žízeň chlazenými nápoji, zejména „svěcenou vodou“ z kláštera. Prý se dopravou změnila v pivo. V tomto nejoptimálnějším prostředí probíhal tradiční pořad Poslední koupání pod záštitou města Mšena s partnery Pivovar Klášter a Stavební společnost Guttenberg.

Poslední koupáníKoncertování americké country MBA BAND z Mladé Boleslavi na chvi­linku přerušil místostarosta Václav Novák přivítáním přítomných, představením účinkujících hudeb a programu i pro děti a přetahová­ní lanem, pro mlsné jazýčkygurmánské speciality. Popřál příjemné pro­žití sobotního dne a skvělou zábavu. O ni se až do půlnoci postupně staraly střídající se skupiny MBA BAND,COLOSAL a LESSYHO WOHEŇ. Copak bylo možno odejít od rytmické hudby, dobrého jídla a pití?

O přestávce následovala tradiční sou­těž pro děti a mšenské siláky v přetahování lanem přes bezén. Její úroveň znehodnotila malá účast soupeřů. Cožpak ve Mšeně se nenajdou novodobí „Bivojové“? Budou je dál zahanbovat děvčata z družstva Akvabely? Nastupovala proti klukům z družstva Námořníci. Hned po startu to byl boj jako na mistrovství republiky. Z obou stran bazénu hřímalo správné sportov­ní povzbuzování. Zprvu se zdálo, že zvítězí Námořníci. Akvabely však obrátily vítězství na svou stranu. Marné bylo úsilí poražených, z nichž se někteří nechtěně vykoupali.

To bylo siláckých řečí od loňska, že letos hasiči nezvítězí. Bohužel snad pohodlnost, zbabělost a ztráta odvahy způsobily, že další celky nenastoupily k velkému klání. Hasiči byli málem bez soupeřů. A tak nastoupilo náhradní druž­stvo hasičů z Mladé Boleslavi. Zápas brzy skončil také rychlou koupe­lí. Už počtvrté nenašli přemožitele. Místo radosti a sportovního zážitku z urputného boje si odnášeli hořkost. Vítězná cena - sud pi­va - byla slabou náplastí za snadné vítězství. Při předávání ceny místostarostou Václavem Novákem a zástupcem ředitele Pivovaru Klášter Jaroslavem Potůčkem se nešťastnou náhodou sud skoulel do bazénu. Hasiči se ve mžiku vrhli do bazénu a sud byl venku.

Jan Bursa