Atletka – vícebojařka Radka Nečasová od počátku letošního roku opět pilně trénuje po pauze způsobené operací pravého kolena. Letos se ve své atletické přípravě více zaměřila na jednu z disciplín sedmiboje na běh 100 m překážek. Od prvních závodů si postupně zlepšovala čas na této trati a vyvrcholením její snahy bylo červnové mistrovství ČR juniorů v Praze. Svým nejlepším letošním časem 15,28 s si v rozběhu zajistila účast ve finále, kde obsadila pěkné 8. místo.

     Dalšího mistrovství ČR, tentokrát ve vícebojích, se zúčastnila  19.-20. července v Houšťce ve Stará Boleslavi. Juniorský sedmiboj Radka rozjela velmi slibně, po prvním dnu a 4. disciplíně byla na krásném 2. místě. Druhý den ovšem přinesl smůlu v podobě zranění. Při skoku do dálky si způsobila natažení třísla a po 6. disciplíně, tak jako Tomáš Dvořák, pro zranění ze závodu odstoupila. Desetibojař Tomáš Dvořák ohlásil na tomto mistrovském šampionátu konec své sportovní kariéry, ale zranění mu nedovolilo svůj 64. desetiboj dokončit, ovšem sedmnáctiletá Radka je na počátku atletické kariéry, tak doufáme, že se jí další zranění vyhnou a příště, třeba na halovém mistrovství ČR svou první vícebojařskou medaili vybojuje.

     V nejbližší době Radku čeká soustředění v Čáslavi, účast na MČR mužů a žen do 22 let, dále  mítink Mladá Evropa v Jablonci n. Nisou a několik závodů v atletické lize družstev, kde v kategorii juniorek, ale i žen reprezentuje svůj oddíl AC Mladá Boleslav.

(hn)