Turnaj přilákal na mšenské kurty velký počet milovníků volejbalu 

   V sobotu 19. června uspořádal TJ Sokol Mšeno ve spolupráci s župou Barákovou již posedmé volejbalový turnaj smíšených družstev.
   Na toto tradiční klání volejbalových nadšenců se sjelo 15 družstev. Kromě několika mělnických týmů si do Mšena přijela také zahrát družstva z Prahy, z Mladé Boleslavi, Neratovic a jeden celek ze Slaného.
   Po celý den turnaj provázelo pěkné, i když větrné počasí, ale s tím se volejbalisté sportovně vyrovnali. Pro všechny zúčastněné byly připraveny 3 kurty, občerstvení, skvělá reprodukovaná hudba, velmi pěkné hodnotné ceny, diplomy a poprvé pro nejúspěšnější i tři sady medailí.
   Ve třech základních skupinách se odehrávaly velmi vyrovnané boje a o postupujících do semifinále bylo rozhodnuto až v podvečer. Ze skupin postoupili vítězové a semifinálovou čtyřku doplnilo nejlepší družstvo z druhé příčky. Tím úspěšnějším týmem, jenž si druhým místem zajistil boj o medaile, bylo družstvo ze Spořilova, které je tradičním účastníkem a po sedm ročníků vždy vystoupilo na stupně vítězů. Ale letos museli o postup těžce bojovat a nechali dokonce za sebou loňské vítěze – nováčky ze Strojovny. V semifinále se Spořilov utkal s družstvem Bolka z Mladé Boleslavi a opět nezklamal a stal se prvním finalistou. Druhé semifinále se hrálo na tři sety a po vyrovnaném souboji porazil letošní nováček, tým studentů z Mladé Boleslavi s názvem VK Není pivo neratovický tým Knedlíci.
   První proběhl souboj o bronzové medaile, ve kterém přehrálo družstvo Bolka již unavené Knedlíky z Neratovic, pro které bylo čtvrté místo také velkým úspěchem. Přihlížející volejbaloví diváci čekali na zápas mladých proti ostříleným borcům z Prahy. Boj to byl velmi pohledný a vyrovnaný, avšak dravé mládí se prodralo až ke zlaté medaili a na Spořilov (tak jako loni) zbyla „jen“ druhá příčka. Domácí mšenské družstvo sehrálo v B finále boj o celkové páté místo, které nakonec uhájilo a porazilo Bobše z Jelenice, soupeře ze skupiny základního kola.
   Na závěr bych chtěla poděkovat všem volejbalistům – organizátorům, sokolkám, které obsluhovaly hladové a žíznivé sportovce, p. Měšťákovi za chutné dorty a těmto sponzorům, kteří věnovali ceny do turnaje: MěÚ Mšeno, Česká pojišťovna, Hostinec „Na Odbočce“ v Desné.

Hana Nečasová