Cuketová polévka s hráškem
Srpnový díl rubriky Dobroty z vaší kuchyně patří Vladislavě Kaulerové Vaňkové ze Mšena, která si pro vás připravila recept na výbornou cuketovou polévku.

Potřebujeme:
1 cibuli, 2 stroužky česneku, 600 g cuket, 150 g kukuřice nebo hrášku, 2 lžíce oleje, 1/2 l vody, 1 kostku masoxu nebo zeleninového bujónu, sůl, pepř, trošku jíšky z másla a mouky, 100 g strouhaného uzeného sýra.

Postup:
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek, oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu a opečeme ze všech stran. Přidáme vodu, kostku masoxu a 10 minut vaříme. Polévku rozmixujeme, přidáme hrášek nebo kukuřici, trošku jíšky, osolíme, opepříme a povaříme. Můžeme vylepšit přidáním kysané nebo i sladké smetany. Podáváme posypané sýrem a můžeme doplnit i krutony.         

Dobrou chuť!

Máte ve své kuchařce také nějakou dobrotu, kterou byste rádi doporučili ostatním? Pak neváhejte a pošlete nám recept do rubriky Dobroty z vaší kuchyně. Využít k tomu můžete buď emailovou adresu: msensko@regionzije.cz nebo poštovní adresu: Husova 149, 277 35 Mšeno.