DALŠÍ, V POŘADÍ 47. ROČNÍK MŠENSKÉ PADESÁTKY SE BUDE KONAT

V NEDĚLI 25. SRPNA 2024

 

Prezence

Start

Informace

Organizační tým

Dopravní spojení

 

Pěší trasy
(ext. odkazy na mapy)

8 km

10 km

13 km

21 km

35 km

50 km

Cyklotrasy
(ext. odkazy na mapy)

25 km

40 km MTB

40 km

58 km

66 km

100 km

 

Itinerář všech tras ke stažení - pěší trasy (sešit MS Excel)pěší trasycyklotrasy (sešit MS Excel)cyklotrasy

 

Významná novinka: Od roku 2014 byly ke všem pěším i cyklotrasám přidány přehledné mapy, které byly vytvořeny pomocí serveru Mapy.cz. Od roku 2016 se stala pořadatelem T.J. Sokol Mšeno.

V rámci této akce se poběží i závod Kokořínské roklinky !!!

   Každoročně, vždy na konci srpna, se ve Mšeně scházejí příznivci dálkových pochodů. Koná se tu již tradiční turistická akce - Mšenská padesátka. U zrodu myšlenky založit tradiční dálkový pochod stál před více než čtvrt stoletím František Vitouš, tehdejší vedoucí Kulturního a společenského střediska ve Mšeně. S partou několika nadšenců byl v čele organizátorů tohoto pochodu až do své smrti.
   I poté zásluhou prakticky totožného organizačního výboru se pochod pořádal zcela pravidelně a mezi pochodníky, kterých se každoročně při poslední srpnové neděli do Mšena sejdou více než dvě stovky, se stal pojmem. Pořadatelé se snaží v určitých intervalech vybírat nové trasy z bohaté nabídky, kterou jim poskytuje členité okolí, protkané velkým množstvím dobře značených turistických i cykloturistických cest. V roce 2008 se vzdal práce v organizačním týmu jeho dlouholetý člen Jiří Payer. Za jeho práci pro zdar Mšenské padesátky mu srdečně děkujeme.