Svátky jara jsme u nás v Domově seniorů začali připravovat se značným předstihem. Zejména velikonoční výzdobu, kterou jsme vyráběli v naší dílně. Paní Synková ušila krásné látkové košíčky, které jsme nazdobili travičkou a „líhnoucími se“ kuřátky. Další obyvatelky zdobily a barvily vajíčka. Inspirováni ukázkou pečení a zdobení perníčků paní Dvořákové z Křenku, jsme si vyzkoušeli i tuto činnost. Také jsme přivítali paní Venuši Svobodovou, která nám ukázala, jak se vyrábí vazba ze suchých květů. Tak jsme si sami zpříjemnili prostředí velikonoční výzdobou a mohli se kochat pohledem na své výrobky.
   Velikonoční atmosféru pomohly vytvořit i děti z mšenské mateřské školy. Svým vystoupením připravily obyvatelům domova příjemé chvilky. Po jeho skončení rozdaly všem seniorům papírová vajíčka a kuřátka jako přáníčka k Velikonocům. Největší a nejočekávanější oslava vypukla ve čtvrtek odpoledne. Přišli pan Miloš Jíra s Hankou Hrubou a svým zpěvem a vtipným povídáním nás opět bavili až do večeře. Obyvatelé se usmívali, bavili a zpívali. V některých očích se objevily i slzičky dojetí a štěstí. Velikonoce v našem Domově se zkrátka vydařily.
   I po těchto svátcích jara akce v Domově pokračují. Připravujeme návštěvu dětí ze ZUŠ Mšeno s paní učitelkou Skopcovou, které předvedou svá vystoupení ve hře na hudební nástroje. Také se těšíme na „mšenskou“ knihovnici p. Ivanu Říhovou, která si s obyvateli bude vyprávět o knihách. Závěrem bychom chtěli poděkovat paní Marečkové, paní Benedetiové a paní Zdeně Kovacsové, které nám svými dary (látkami, vlnou a časopisy) pomohly rozšířit a zkvalitnit naši zájmovou činnost zejména v oblasti ručních prací.

Jana Wasyliwová