EVROPA SE BLÍŽÍ

   znak PDK MšenoS příchodem jarního počasí se naplno rozběhly práce na plochodrážním stadionu ve Mšeně. Do zahájení sezony je třeba kompletně vyměnit mantinely po celém obvodu dráhy. Celou tuto náročnou akci řídí pan Jiří Brunclík, který je v těchto dnech na stadionu společně se svými syny prakticky denně. Na práci se podílí vedle některých členů plochodrážního klubu také další příznivci ploché dráhy. Velký kus práce již odvedli členové mšenského JAWA-MOTO-ČZ Veteran Clubu, kteří ochotně přiložili ruku k dílu a významně při této práci pomáhají. Za to jim patří obrovský dík!!!
   Po celodenní sobotní práci tak již nově svítí bílou barvou nejexponovanější místo celé trati – celá první zatáčka po startu. Celkem čeká na výměnu více než 500 m bariér. Přitom nejzazší termín dokončení je 1. květen. To se na stadionu bude tradičně konat první závod sezóny – 5. ročník Memoriálu Emila Sovy, ale také proběhne inspekce komisaře Evropské motocyklové federace, zda je stadion připraven pořádat červnový závod Mistrovství Evropy.
   Celá akce je náročná také finančně. Náklady na ni bylo třeba zajistit ve spolupráci s klubovými sponzory, což nebyl lehký úkol. Právě díky dobrovolné práci členů se náklady značně sníží. Jen materiálové náklady překročí 250 tis. Kč. V případě zadání této akce stavební firmě by náklady byly minimálně dvojnásobné, což si klub momentálně nemůže dovolit. Proto je vítaná každá pomocná ruka především členů, ale i dalších příznivců klubu. Kdokoli chce pomoci, může přijít každý všední den odpoledne, nebo o víkendu po celý den. Podrobnější informace ochotně podá přímo Jiří Brunclík.

Vladimír Wasyliw