SkramoušHra světelMěstské lázně po sezóněNáměstí Míru s radnicí a kostelem sv. Martina, foto: Petra Nejedlá

Město MšenoŽivot ve městěInformace pro turistyFirmy, službyMšenské novinyDomůAnglickyNěmecky


 ?

 

 Anketa

Guttenberg stavební společnost - člen skupiny PCS

© 2021 VIZUS | webmaster

Tento web je provozován na systému CMS.

Receptář dobrot


Houby v kečupu

2 kg hub, 60 dkg cibule, 90 dkg paprik, 2 malé rajské protlaky, 1 obyčejný kečup, 0,25 l oleje. Nálev: 2 dcl vody, 4 dcl octa, 30 dkg cukru, 60 g soli, 6 kuliček pepře, 6 ks hřebíčku, 6 ks ového koření, 6 ks bobkového listu

Houby 5 minut povaříme, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Přidáme nakrájenou cibuli, papriky, rajský protlak, kečup a olej. Takto získanou směs dobře promícháme a naplníme do sklenic. Nálev připravený z výše uvedených surovin 10 minut povaříme a pak necháme vychladnout. Poté jím zalijeme směs hub s kečupem ve sklenicích. Zaváříme 20 minut při teplotě 80 – 85 ºC.